x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Baronul Sechelariu este laudat „la varf"

Baronul Sechelariu este laudat „la varf"

14 Apr 2004   •   00:00

Baronul Sechelariu este laudat „la varf" Presedintele Ion Iliescu a declarat ieri ca actele de generozitate ale autoritatilor locale fata de oamenii nevoiasi nu trebuie sa se transforme in „circ" si nici sa nu fie speculate din punct de vedere politic.

Referindu-se la faptul ca gestul lui Dumitru Sechelariu, primar al orasului Bacau, de a da bani oamenilor nevoiasi are loc intr-un an electoral, seful statului a apreciat ca „un act de generozitate nu trebuie judecat doar in context electoral". El a adaugat ca, intotdeauna, indiferent daca era an electoral sau nu, de Pasti si de Craciun autoritatile locale au oferit sprijin oamenilor nevoiasi.

LAUDAT. Gestul primarului Sechelariu a fost insa apreciat de vicepresedintele PSD Valer Dorneanu. „Este gestul unui om care are o conditie materiala foarte buna si care isi permite. Nu vad de ce nu ar trebui sa laudam un asemenea gest, mai ales ca de el s-au bucurat oameni cu conditie materiala precara. Eu incurajez gesturile de caritate. Si in alte parti diversi primari, nu numai din PSD, au facut asemenea gesturi", a declarat ieri Dorneanu. Liderul PSD nu crede ca banii oferiti de Sechelariu pot fi catalogati drept mita electorala, deoarece nu au fost oferiti in perioada campaniei, situatie in care primarul Bacaului ar fi intrat sub incidenta legii privind alegerile locale. „In perioada Sarbatorilor Pascale, acestea sunt gesturi benefice", a conchis Dorneanu.

×
Subiecte în articol: politic