x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a trimis la Parlament proiectul de revizuire a Constituţiei

Băsescu a trimis la Parlament proiectul de revizuire a Constituţiei

23 Iun 2011   •   07:51
Băsescu a trimis la Parlament proiectul de revizuire a Constituţiei

Presedintele Traian Basescu a declarat, in aceasta dimineata, ca a trimis Parlamentului proiectul de revizuire a Constitutiei.

Seful statului a declarat, la Aeroportul Henri Coanda, inainte de plecarea spre Bruxelles, unde participa la Consiliul European, ca a trimis Parlamentului, in cursul diminetii, proiectul de revizuire a Constitutiei.

Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, la RRA, ca opteaza pentru varianta de a trimite Parlamentului proiectul de revizuire a Constitutiei in forma initiala, lasand Legislativului libertatea de a face reformulari in proiect.

Intrebat daca decizia CC privind proiectul de revizuire a Constitutiei este obligatorie, presedintele Basescu a raspuns: "Este obligatorie, chiar daca discutam despre un proiect de lege, si nu de o lege care a trecut prin Parlament. Este legea de revizuire a Constitutiei. Proiectul este obligatoriu. Aici am doua variante. Una ar fi ca in urma deciziei motivate a CC sa revizuiesc textul proiectului si sa revin la Curtea Constitutionala sau sa transmit si decizia CC si proiectul si avizul CL catre Parlament, sa-i las Parlamentului libertatea de a face revizuirea Constitutiei. Optez pentru aceasta varianta, in care sa las Parlamentului libertatea sa aduca reformulari".

×