x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, despre un titlu de cetăţean de onoare neridicat de Băsescu: După cinci ani urgenţa dispare

Iohannis, despre un titlu de cetăţean de onoare neridicat de Băsescu: După cinci ani urgenţa dispare

01 Aug 2013   •   18:04
Iohannis, despre un titlu de cetăţean de onoare neridicat de Băsescu: După cinci ani urgenţa dispare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, referitor la un titlu de cetăţean de onoare acordat de municipalitate preşedintelui Traian Băsescu, în 2007, dar care nu a fost niciodată ridicat, că "nu este o temă de actualitate" deoarece "după cinci ani, urgenţa dispare", informează mediafax.ro.

Întrebat dacă titlul acordat de Consiliul Local Sibiu în anul 2007 mai există, Iohannis a răspuns afirmativ, dar a adăugat că "nu mai este niciun fel de urgenţă".

"Categoric titlul există şi poate fi înmânat, dar nu mai este niciun fel de urgenţă, după cinci ani urgenţa dispare. (...) Preşedintele are o agendă extrem de încărcată şi noi încercăm să ne pliem pe această agendă", a spus Iohannis.

În opinia primarului, "dacă durează şase ani până ajunge preşedintele la Sibiu, atât durează. Nu este nicio problemă".

În anul 2007, când municipiul Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană, mai multe personalităţi care au contribuit la buna desfăşurare a programului şi a pregătirilor au primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sibiu. Printre aceste personalităţi s-a aflat şi Traian Băsescu, însă acesta nu şi-a ridicat nici până în prezent distincţia. 

×