x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu i-a sugerat premierului să înfiinţeze un minister al reîntregirii ţării

Băsescu i-a sugerat premierului să înfiinţeze un minister al reîntregirii ţării

15 Ian 2018   •   07:30
Băsescu i-a sugerat premierului să înfiinţeze un minister al reîntregirii ţării

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), senatorul Traian Băsescu, i-a sugerat duminică seară premierului Mihai Tudose ca, odată cu restructurarea Guvernului, să constituie un minister al reîntregirii ţării.

 

Băsescu a declarat că România trebuie să ceară anularea pactului Ribbentrop-Molotov, acesta putând fi, în opinia sa, un proiect de ţară care ar reda demnitatea României.

"Trebuie să avem o politică deschisă, afirmată, la fel cum Germania a avut o poziţie deschisă, afirmată, de refacere a Germaniei. Dacă tot face Tudose restructurare, de ce nu facem un minister al reîntregirii ţării? Cu partea care înseamnă Republica Moldova. Nu vorbeşte nimeni de români din Ucraina sau din altă parte. Un minister al reîntregirii ţării care să promoveze ideea de reunificare a ţării. Noi avem această problemă de demnitate naţională. (...) Trăim şi acum după cu am stabilit doi criminali: Hitler şi Stalin, prin miniştrii lor de externe, cu odiosul Pact Ribbentrop-Molotov", a afirmat fostul preşedinte al României, la un post de televiziune.

El a precizat că va susţine Guvernul Tudose în cazul în care îşi va însuşi decizia de a înfiinţa un astfel de minister.

Băsescu a precizat că în noua sesiune parlamentară va iniţia un document prin care Parlamentul să îşi afirme dorinţa de unire cu Republica Moldova.

Liderul PMP şi-a exprimat totodată speranţa că unirea cu Republica Moldova se va realiza într-un termen mai mic de zece ani, ţinând cont de "cum evoluează curentul unionist". AGERPRES

×