x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, întrebat despre plângerea penală împotriva lui Ponta: Mă ocup

Băsescu, întrebat despre plângerea penală împotriva lui Ponta: Mă ocup

de Agerpres    |    19 Feb 2014   •   20:53
Băsescu, întrebat despre plângerea penală împotriva lui Ponta: Mă ocup

Preşedintele Traian Băsescu susţine că Memorandumul cu Huawei reprezintă un alt element ce poate fi adăugat unei plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta.

"Am avut alte priorităţi, dar memorandumul ăsta cu firma chineză şi mişcarea STS-ului pot fi elemente de adăugat într-o plângere penală. Dar, mă ocup", a declarat Băsescu miercuri, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă a ajuns la o concluzie cu privire la plângerea penală împotriva premierului, despre care vorbea recent.

Cât priveşte faptul că s-ar dori trecere STS în subordinea Parlamentului, şeful statului a răspuns ironic: "Să-l treacă unde vrea şi când vor veni responsabilii NATO sau ai SUA să discutăm cu comunicaţiile legat de scutul de la Deveselu, de bazele militare din Dobrogea, o să-i trimit la Zgonea. Ce să fac şi eu, dacă acolo va fi responsabilitatea? Sau la cine? La Scutaru, că ei şi ştiu foarte bine toate detaliile securităţii naţionale a României".

Preşedintele Traian Băsescu declara luni că a cerut unor jurişti să analizeze dacă premierul Victor Ponta ar putea răspunde în faţa legii pentru unele decizii, menţionând că este foarte posibil să depună plângere penală împotriva acestuia.

"Foarte posibil, nu numai pentru corupţie şi pentru abuz în serviciu: decizii ale Guvernului, decizii personale, minciună. Am cerut deja unui grup de jurişti să vedem dacă un astfel de premier poate răspunde în faţa legii sau nu", a spus Băsescu, la o emisiunea televizată, întrebat dacă ar putea face plângere penală împotriva premierului Ponta. 

×
Subiecte în articol: traian basescu plangere penala ponta sts