x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: M-am săturat de sensibilităţile CSM!

Băsescu: M-am săturat de sensibilităţile CSM!

26 Iul 2011   •   05:37
Băsescu: M-am săturat de sensibilităţile CSM!

Presedintele Traian Basescu a afirmat ca s-a saturat de "sensibilitatile excesive" ale celor din Consiliul Superior al Magistraturii. Basescu spune ca CSM ar trebui sa nu mai reactioneze la criticile sale, intrucat exista trei puteri care-l au in varf pe seful statului si, din aceasta calitate, nu poate fi oprit sa indice problemele din Justitie.

Traian Basescu a facut referire si la reactia CSM dupa publicarea raportului pe Justitie. "Este exact reactia unor birocrati prafuiti. Si-au dat proba incompetentei. Nu aveau ce sa prezinte, nu stiu ce strategii, nu stiu ce minuni. Au 17 puncte, recomandari", a explicat Basescu, luni, la postul public de televiziune, precizand ca aceste puncte trebuie atinse.

"Daca vor sta sa dezbata o strategie cu societatea civila si intre ei si sa-si dea cu parerea, ne prinde anul viitor si vor fi, asa cum sunt responsabili cu problemele pe care le avem cu accesul in Schengen, vor fi responsabili de prelungirea mecanismului sau de introducerea unui alt mecanism. Eu i-am si spus presedintelui CSM - am avut o discutie telefonica - si recomandarea mea la anuntul lansarii unei strategii si mai ales sa aiba birouri in teritoriu - nu ne-am saturat de birourile parlamentare? - recomandarea mea a fost 'Va rog, cititi cele 17 recomandari, vedeti care revin CSM-ului si ICCJ, indepliniti-le pe acelea si va va multumi un popor intreg'. Asta a fost recomandarea mea, nu astept de la dansii un raspuns", a adaugat seful statului.

"Chiar sper sa inceteze sa mai aibe reactii. Lor li se pare ca orice referire a sefului statului la Justitie este, sau se fac ca nu inteleg, e un amestec in justitie. Oamenii astia trebuie sa stie doua lucruri esentiale. In primul rand, ca ei sunt o putere a statului, cele trei puteri au in varf pe unul care se numeste seful statului. Nu-l pot impiedica pe seful statului sa-si exprime puncte de vedere cu atat mai mult cu cat acestea reflecta corect niste realitati ale justitiei. M-am cam saturat de sensibilitatile lor excesive, cand nu vor mai avea puncte negre in rapoartele de la Comisie nu ma vor mai auzi facand remarci la adresa lor", a conchis Basescu.

×
Subiecte în articol: basescu CSM traian basescu