x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Basescu, miine in Italia - Invitat de Berlusconi

Basescu, miine in Italia - Invitat de Berlusconi

de Gabriela Antoniu    |    30 Iul 2008   •   00:00

Presedintele Traian Basescu va efectua miine o vizita de lucru in Italia, la invitatia presedintelui Consiliului de Ministri al Italiei, Silvio Berlusconi. "Cu prilejul vizitei vor fi abordate teme de actualitate pe agenda bilaterala, precum si teme de interes comun de pe agenda internationala", se arata intr-un comunicat al Presedintiei in care nu se fac alte precizari.



Preşedintele Traian Băsescu va efectua mîine o vizită de lucru în Italia, la invitaţia preşedintelui Consiliului de Miniştri al Italiei, Silvio Berlusconi. "Cu prilejul vizitei vor fi abordate teme de actualitate pe agenda bilaterală, precum şi teme de interes comun de pe agenda internaţională", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei în care nu se fac alte precizări.

Vizita preşedintelui are loc după ce cotidianul La Republica a publicat un interviu în care ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, a declarat că preşedintele României nu are obiecţii în legătură cu politica Guvernului italian faţă de taberele de nomazi. "Nu pot să cred că ministrul Maroni a făcut referire la mine, cu atît mai mult cu cît subiectul cu ceea ce s-a întîmplat în Italia l-am discutat cu preşedintele Consiliului de Miniştri din Italia, Silvio Berlusconi, şi poziţia mea a fost foarte departe de ceea ce a apărut în presa italiană. De aceea, am pus-o pe seama unei confuzii a ziaristului şi nu ca fiind o declaraţie oficială a ministrului italian", a declarat după cîteva zile preşedintele Băsescu, precizînd totodată că nu s-a întîlnit niciodată cu Maroni şi  nu a avut nici o discuţie. Întrebat care este atitudinea sa faţă de amprentările din Italia, Traian Băsescu a arătat că poziţia sa este în interesul românilor şi că, deocamdată, discuţiile cu Guvernul italian nu sînt finalizate, fiind în evoluţie.

×
Subiecte în articol: politic