x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu se întâlneşte, pentru a doua oară, cu delegaţia comună a FMI, CE şi BM

Băsescu se întâlneşte, pentru a doua oară, cu delegaţia comună a FMI, CE şi BM

de Agerpres    |    02 Feb 2014   •   13:58
Băsescu se întâlneşte, pentru a doua oară, cu delegaţia comună a FMI, CE şi BM

Preşedintele Traian Băsescu primeşte duminică, de la ora 18,00, la Palatul Cotroceni, delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, informează Administraţia Prezidenţială.

Traian Băsescu a mai avut o întâlnire cu delegaţia FMI, CE şi BM pe 23 ianuarie, prilej cu care şeful statului a reiterat faptul că nu susţine introducerea accizei la carburanţi, menţionând că nu va bloca deciziile pe care aceste instituţii le iau cu Guvernul României, dar să nu i se ceară să semneze ce negociază ei.

"Desigur, din cauza ineficienţei colectării, noile taxe au fost introduse, nu condamn lărgirea bazei fiscale, sunt un susţinător al acesteia, dar exagerările, a pune taxe suplimentare în cazul energiei, în principal, şi a carburanţilor, în special, o consider o mare greşeală, care va afecta şi economia, şi populaţia. Desigur, responsabilităţile sunt ale dvs. şi ale Guvernului, dar o asemenea taxă nu va fi în mod public susţinută de mine, pentru că nu cred că aceasta este o soluţie rezonabilă. Nu blochez deciziile dintre dvs. şi Guvern în acest moment, dar să nu-mi cereţi să semnez ce negociaţi", a spus Băsescu, la acea întâlnire.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional se află la Bucureşti în perioada 21 ianuarie - 5 februarie, pentru discuţii privind prima şi a doua evaluare a acordului preventiv cu România, care a fost aprobat în 27 septembrie 2013.  

×