x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu Traian merge iar cu tinicheaua de coadă la Consiliul European

Băsescu Traian merge iar cu tinicheaua de coadă la Consiliul European

de Dan Constantin    |    16 Iul 2014   •   09:17
Băsescu Traian merge iar cu tinicheaua de coadă la Consiliul European
Sursa foto: EPA/ATEF SAFADI

În timp ce Băsescu Mircea este plimbat cu duba arestaţilor prin ţară, între instanţe, fratele mai mare umblă liber cu tinicheaua de coadă prin Europa. Băsescu Traian merge astăzi la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European unde au loc consultări pentru alegerea unui nou preşedinte care să-l înlocuiasca pe Herman Van Rompuy, al cărui mandat expiră la 1 decembrie.

Băsescu va putea informa Consiliul European asupra datei de expirare a mandatului de arest al fratelui, trimis în judecata pentru trafic de influenţă la inalt nivel pentru eliberarea unui lider important al comunităţii romilor, Bercea Mondial.

Băsescu are prilejul să solicite şi sprijinul colegilor din grupul PPE, care vor fi solidari încă o dată cu familia Băsescu, lovită de investigaţiile DNA la comenzile presei ticăloşite. Familia PPE nu va putea trece cu vederea această noua lovitură de stat din România împotriva preşedintelui legal, a cărui demisie a fost cerută printr-o rezoluţie de Parlamentul ţării.

În această seară, Băsescu T. va putea să expună situaţia grămezii de bani de care a fost spoliată comunitatea romilor chiar în faţa Preşedintelui Parlamentului European, Martin Schultz, ales în funcţie cu toata opoziţia Monicăi Macovei, care i-a cerut recent suspendarea.

În aceste condiţii, cuvântul României va avea, printre hohotele de râs, o mai mare greutate la acest Consiliu European unde se definitivează şi propunerile pentru Înaltul reprezentant pentru politica externa al UE. Băsescu Traian s-a consultat în cadrul unui consiliu de familie, cu rudele de gradul 1 pentru a avansa propuneri viabile.

Băsescu va face la Bruxelles şi o informare despre legăturile cu Marian Căpăţână, un important om de afaceri legat cu aceleaşi brăţări nemiloase de fratele Mircea.

La aeroport, înainte de plecare, Băsescu Traian va răspunde pe larg întrebărilor Antenei 3. Pânaăatunci, Mircea Băsescu va răspunde întrebărilor judecătorilor de la Tribunalul Constanţa, unde a ajuns deja.

×