x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bela Karoly, ofertat de UDMR

Bela Karoly, ofertat de UDMR

de Gabriela Antoniu    |    20 Sep 2008   •   00:00
Bela Karoly, ofertat de UDMR

Pentru cele şase colegii uninominale din străinătate au intrat în cursă pînă în prezent un fost premier, un fost ambasador, un judecător, dar şi un antrenor de gimnastică. Nimeni altul decît Bela Karoly, fostul antrenor al Nadiei Comăneci.

Pentru cele şase colegii uninominale din străinătate au intrat în cursă pînă în prezent un fost premier, un fost ambasador, un judecător, dar şi un antrenor de gimnastică. Nimeni altul decît Bela Karoly, fostul antrenor al Nadiei Comăneci.

Circumscripţia pentru românii din străinătate va conţine patru colegii la Camera Deputaţilor, din care două pentru spaţiul UE şi două pentru spaţiul Orientul Mijlociu, Asia şi America de Nord. Românii din străinătate vor avea alte două colegii la Senat – unul pentru spaţiul UE, unul pentru Orientul Mijlociu, Asia şi America de Nord.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a anunţat ieri la Tîrgu-Mureş că Bela Karoly, fostul antrenor al lotului olimpic de gimnastică din anii ’70-’80, din care a făcut parte şi Nadia Comăneci, este posibilul candidat al UDMR pentru colegiul uninominal de deputat din Statele Unite ale Americii. “Aş putea să vă dau un nume, e puţin prematur, dar sper să putem finaliza şi această propunere. De exemplu, în Colegiul de deputat din America vrem să îl propunem pe domnul Bela Karoly, antrenorul Nadiei Comăneci. În principiu, şi-a dat acordul, dar va trebui să discutăm detaliile, de aceea am spus că e puţin prematur, dar totuşi sper să se realizeze. V-am dat un nume în legătură cu care avem un acord de principiu, alte nume nu vreau să dau, fără acordul persoanelor”, a mai spus Marko Bela.

 

Lansare PSD la Milano

PSD şi-a validat recent cei patru candidaţi în colegii uninominale din străinătate, ei fiind au fost aprobaţi de conducerea partidului, în urmă cu două săptămîni. Cei patru candidaţi sînt Marian Popescu (Camera Deputaţilor, colegiul UE), Tudor Panţîru (Camera Deputaţilor, colegiul Europa de Est şi Asia), Dan Mocanu (Senat, colegiul Europa de Est şi Asia) şi Armand Schor (Camera Deputaţilor, colegiul Africa şi Orientul Mijlociu). Preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi secretarul general al formaţiunii, Titus Corlăţean, vor participa, mîine, Milano, la lansarea candidaturii lui Marian Dan Mocanu pentru Senat, în colegiul Europa-Asia, şi a lui Marian Popescu pentru Cameră, în colegiul UE. Mocanu, profesor de sport, este preşedintele Ligii Românilor din Italia şi locuieşte lîngă Genova, la Andora, unde are o sală de fitness. Marian Popescu a emigrat în urmă cu mai mulţi ani, are o firmă de construcţii şi este şeful organizaţiei PSD Barcelona. Lansarea oficială a candidaturii celor doi va avea loc la Teatrul San Babila, din Milano. Cît priveşte ceilalţi doi candidaţi, Tudor Panţîru este judecător la Curtea Constituţională Bosnia-Herţegovina, iar Armand Schor a emigrat în Israel în urmă cu mai mulţi ani, are dublă cetăţenie, română şi israeliană, şi are investiţii la ELAL, compania israeliană de zbor, precum şi în România.

Şi liberalii au validat la începutul acestei săptămîni candidatura fostului premier Petre Roman în colegiul senatorial pentru românii din statele europene şi asiatice şi a Marianei Stoica, fost ambasador în Israel, pentru Camera Deputaţilor în colegiul cuprinzînd Orientul Mijlociu, Asia şi Africa. Cît priveşte Ramona Bădescu, liberalii au renunţat la candidatura acesteia pentru mandatul de deputat pentru românii din Europa occidentală. Pe de altă parte, liderul PD-L, Emil Boc, a anunţat că listele de candidaţi vor fi finalizate la 22 sau la 23 septembrie.

×