x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: Voi avea o discuţie cu Canacheu despre deplasarea în Taiwan. PDL şi România susţin o singură Chină

Blaga: Voi avea o discuţie cu Canacheu despre deplasarea în Taiwan. PDL şi România susţin o singură Chină

12 Aug 2013   •   12:31
Blaga: Voi avea o discuţie cu Canacheu despre deplasarea în Taiwan. PDL şi România susţin o singură Chină
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că va avea o discuţie cu deputatul PDL Costică Canacheu pe tema deplasării acestuia în Taiwan, Blaga arătând că deputatul democrat-liberal "a procedat copilăreşte" şi trebuia să fie "mult mai atent la ceea ce face". "O să am o discuţie cu domnia sa. Cred că a procedat copilăreşte. PDL întotdeauna şi România susţin o singură Chină. Deci, din acest punct de vedere, cred că trebuia să fie mult mai atent la ceea ce face", a precizat Blaga. Vasile Blaga a precizat că nu a avut nicio consultare între el şi Canacheu înainte de această deplasare în Taiwan.

Blaga a evitat să precizeze dacă deputatul PDL ar putea fi sancţionat în urma acestei deplasări. "Vom discuta asta dacă vine astăzi şi în BPN", a adăugat Vasile Blaga.

Deputatul PDL Costică Canacheu a fost în perioada 1-6 august în Taiwan, împreună cu deputaţii Remus Cernea, Ovidiu Iane şi Ninel Teia, într-o vizită de documentare, şi nu oficială, motiv pentru care nu au solicitat mandat din partea Camerei Deputaţilor. Canacheu a declarat că vizita a fost făcută la invitaţia reprezentantului economic al Taiwanului la Bratislava, pe care l-a întâlnit la Bucureşti, iar cheltuielile au fost suportate de partea taiwaneză.

×