x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc, despre reorganizare: Ţara câştigă. Trebuie să ne detaşăm de interesul mărunt, politic.

Boc, despre reorganizare: Ţara câştigă. Trebuie să ne detaşăm de interesul mărunt, politic.

15 Iun 2011   •   11:20
Boc, despre reorganizare: Ţara câştigă. Trebuie să ne detaşăm de interesul mărunt, politic.

Premierul Emil Boc a vorbit, la postul public de radio, despre reorganizarea teritoriala si fondurile pe care le-ar atrage judetele, prin schimbarea hartii. Boc a facut declaratii si despre relatia cu UDMR, afirmand ca, in prezent, poarta discutii cu ei "pentru a le explica avantejele acestui model pe care-l propunem".

Principalele declaratii ale premierului Boc

- Reorganizarea administrativ-teritoriala este o cale de eliminare a coruptiei. O destructurare a retelelor clientelare este greu de facut fara reorganizare. Judetele noastre au dimensiuni mici, asa ca ele nu pot lua direct bani europeni. Prin reorganizare, judetele vor putea lua direct bani de la Uniunea Europeana.

- Daca am avea judete mai mari, atunci un judet ar putea atrage pana la 2 miliarde de euro.

- Ce inseamna pentru cetatean reorganizarea: cetateanul nu va face un kilometru un plus pentru serviciile de baza elementare. Ele vor fi si mai apropiate de cetatean. In tara asta trebuie sa circule hartiile, nu oamenii!

- Nu se schimba actele a doua zi. Acestea merg pana cand le expira valabilitatea. Cand expira buletinul, iti faci unul nou, cu noua denumire.

- Anul viitor, in iunie, vor fi alegeri pentru CJ nou creat. Acesta va stabili denumirea judetului, iar noi o vom valida la Bucuresti.

- Sunt tot mai multe semne cu privire la revenirea crizei economice mondiale, mai ales in SUA. Am ajuns intr-o situatie in care suntem feriti de pericole iminente pe viitor, daca nu mai cadem in patima populismului.

- Decizia politica (privind reorganizarea n.r.) a fost luata prin vot pentru sustinerea procesului de reorganizare a tarii. E un parteneriat intre Guvern, presedinte si PDL. Fara acest parteneriat, n-am fi reusit sa scoatem tara din criza. Demersul ne-a costat pe toti, dar isi arata roadele. La nivel de presedinte-premier, am purtat discutia cu foarte mult timp in urma si impreuna am creionat proiectul.

- Am deschis dialogul cu partenerii de Coalitie. Acum purtam discutii cu ei pentru a le explica avantejele acestui model pe care-l propunem. Prin acest proiect, politicienii pierd. Tara castiga prin reorganizare. Trebuie sa ne detasam de interesul marunt, politic.

×