x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Nu promit marea cu sarea, dar cred că aducem investiţii la Cluj

Boc: Nu promit marea cu sarea, dar cred că aducem investiţii la Cluj

de Mediafax    |    30 Sep 2011   •   08:20

Premierul Emil Boc a declarat, in aceasta dimineata, ca este convins ca Guvernul va identifica in urmatoarele sase luni un investitor sau investitori strategici care sa continue investitiile la Cluj, dupa inchiderea fabricii Nokia de la Jucu, chiar daca in prezent autoritatile nu sunt "foarte-foarte optimiste".

El a precizat totodata ca decizia Nokia de a inchide fabrica de la Jucu este una manageriala.

"In lumea asta unde cu totii ne aflam in competitie globala, avem fiecare grija sa protejam interesele noastre, nu interesele altora. Chiar daca astazi nu suntem foarte-foarte optimisti, eu sunt convins ca, in urmatoarele sase luni, avem toate sansele sa gasim un investitor sau investitori care sa continue investitiile la Cluj. Fara sa promit marea cu sarea, sunt sanse sa gasim investitori care sa continue investitiile la Cluj", a spus Boc.

Sefil Guvernului a insistat pentru pastrarea confidentialitatii companiilor cu care Guvernul se afla in negocieri pentru investitii in Romania, aratand ca divulgarea numelor acestora poate compromite investitiile din cauza miscarilor sindicale care ar fi organizate in tarile in care aceste firme isi au principalul sediu.

Premierul a precizat ca exista un permanent "dialog" la nivelul Ministerului Muncii si a Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca din judetul Cluj pentru stabilirea unui pachet de reconversie profesionala destinat angajatilor de la fabrica Nokia.

Grupul finlandez Nokia a anuntat, joi, ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Procedurile de inchidere a fabricii vor fi derulate pana la sfarsitul anului.

Premierul Emil Boc le-a spus, miercuri, ministrilor ca exista un risc major de delocalizare a unor investitii multinationale din Romania, deoarece criza economica accentueaza competitia globala, si ca Guvernul trebuie sa fie pregatit ca, intr-o asemenea eventualitate, sa atraga alte investitii straine in tara.

Joi seara, dupa o sedinta speciala a Guvernului, consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass, a declarat ca Executivul este in faza avansata de negocieri cu zece companii pentru a atrage investitii complementare in judetul Cluj si a compensa astfel pierderile generate de inchiderea fabricii Nokia de Jucu.

×