x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: Opoziţia sfidează democraţia pentru că nu susţine modificarea Constituţiei

Boc: Opoziţia sfidează democraţia pentru că nu susţine modificarea Constituţiei

06 Iul 2011   •   08:44
Boc: Opoziţia sfidează democraţia pentru că nu susţine modificarea Constituţiei

Premierul Emil Boc a acuzat opozitia ca nu tine cont de interesul national si sfideaza democratia pentru ca nu sustine modificarea Constitutiei in mandatul actual.

"As face o consideratie referitoare la optiunea opozitiei de a nu sustine in acest mandat modificarile constitutionale. Este o greseala care nu tine cont de interesul national. Daca opozitia, oricare ar fi ea, s-ar raporta mereu spunand «nu acum, in mandatul urmator», niciodata nu am avea o revizuire a Constitutiei. Or, o revizuire a Constitutiei este necesara din cand in cand. Daca in 2003, opozitia de atunci ar fi spus «nu acum, sa amanam», nu am fi avut modificarea Constitutiei. De ce? Pentru ca este necesara o majoritate de doua treimi. In orice moment, daca opozitia, oricare ar fi ea, ar spune «nu vrem sa modificam», atunci intrebarea se pune: mai are rost sa chemam oamenii la referendum, sa le cerem parerea, daca opozitia spune permanent «sa nu modificam Constitutia»?", a declarat Boc, potrivit Mediafax.

Premierul a mai spus ca, in opinia sa, gestul opozitiei actuale fata de revizuirea Constitutiei este "o sfidare a cadrului fundamental al democratiei".

×
Subiecte în articol: politica revizuire constitutie