x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc, provocat de Ponta la o dezbatere pe teme economice. Premierul acceptă, dar pune condiţii.

Boc, provocat de Ponta la o dezbatere pe teme economice. Premierul acceptă, dar pune condiţii.

01 Iun 2011   •   12:26
Boc, provocat de Ponta la o dezbatere pe teme economice. Premierul acceptă, dar pune condiţii.

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca Emil Boc este dispus sa accepte o dezbatere cu presedintele PSD, Victor Ponta, pe teme economice. Insa nu oricum. Premierul vrea sa i se respecte trei conditii, printre care si renuntarea la "vadimismul" in exprimare al liderului social-democrat.

"Comentariilor pe marginea programului lor li s-a raspuns cu atacuri la persoana, mai toate calomnioase. Intrebarilor legitime privitoare la sustenabilitatea masurilor de reducere a fiscalitatii li s-a raspuns cu aroganta, intr-un limbaj suburban. De mai multa vreme, liderii aliantei socialiste folosesc invectiva si tertipurile propagandei de tip stalinist. Domnul Ponta, in mod obisnuit, ii face pe cei care obiecteaza la lucrurile pe care le spune, prosti, hoti, ii trimite la inchisoare fiind astfel un demn continuator al vadimismului pe scena politico-mediatica a Romaniei", a declarat deputatul PDL, potrivit realitatea.net.

O ala conditie a premierului Emil Boc este ca Victor Ponta, in prealabil, sa dea raspunsuri concrete la intrebarile puse de Adriean Videanu, legate de sustenabilitatea programului economic propus de USL.

"Dupa ce domnul Ponta va dezbate cu domnul Videanu chestiunea sustenabilitatii si a coerentei demersurilor propuse de USL, dupa ce socialistii vor abandona vadimismul agresiv in exprimare, domnul Emil Boc ar putea accepta o discutie publica cu domnul Ponta, pe teme economice. Domnul Boc nu a avut niciodata vreo problema in a explica oricui si in orice context masurile economice luate de guvernul sau. Le poate explica si domnului Ponta", a mai spus Sever Voinescu.

Exista si o a treia conditie care, de data aceasta, ii vizeaza pe liberali, anume acestia sa precizeze care sunt elementele de liberalism continute de catre programul economic al USL.

"Liberalii nu se prea vad in aceasta alianta, dupa cum nu se prea vad nici in acest program. Probabil ca rapit de propriul vis prezidential, domnul Antonescu a uitat sa ceara mai marilor sai aliati sa strecoare si ceva liberalism in programul lor", a motivat Voinescu necesitatea acestei explicatii prealabile.

"In speranta ca domnul Ponta a stiut ce face cand a lansat aceasta propunere domnului Emil Boc si ca nu va relua jocul penibil facut ca purtator de cuvant al domnului Mircea Geoana in campania prezidentiala din 2009, cand s-a jucat cu noi de-a uite dezbaterea, nu-i dezbaterea, noi ramanem pe receptie", a conchis Sever Voinescu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a adresat lui Emil Boc o invitatie la o dezbatere publica pe teme economice, la care sa participe doar el si premierul, in calitate de presedinte al PDL, si care sa fie organizata de "jurnalisti responsabili si apreciati".


×