x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc vrea o Constituţie nouă

Boc vrea o Constituţie nouă

de Gabriela Antoniu    |    22 Sep 2008   •   00:00
Boc vrea o Constituţie nouă

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a declarat ieri că va propune astăzi Colegiului Director al partidului declanşarea unei campanii de strângere de semnături pentru revizuirea Constituţiei pentru instituirea unei Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.

Preşedintele PD-L, Emil Boc (foto), a declarat ieri că va propune astăzi Colegiului Director al partidului declanşarea unei campanii de strângere de semnături pentru revizuirea Constituţiei pentru instituirea unei Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.

PD-L propune revizuirea Constituţiei după alegerile din noiembrie, urmând ca partidul să iniţieze, încă înainte de alegeri, o campanie de strângere de semnături în acest sens.

Emil Boc a explicat că revizuirea Constituţiei poate fi declanşată fie prin iniţiativă cetăţenească, fie de preşedintele ţării, la propunerea Guvernului, fie de cel puţin un sfert din numărul parlamentarilor. “Noi ne propunem să putem oferi preşedintelui, în calitate de viitor partid aflat la guvernare, propunerea de revizuire a Constituţiei, susţinută de cel puţin 5 milioane de români”, a mai spus Boc.

Reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR au criticat planurile PD-L, lor alăturându-li-se inclusiv PRM, proaspătul aliat al democrat liberalilor. Vicepreşedintele PRM, Lucian Bolcaş, a declarat că propunerea liderului PD-L este “pripită şi periculoasă”. “Constituţia României nu este un mers al trenurilor, care să se schimbe de la un sezon de guvernare la altul”, a mai spus liderul PRM.

×
Subiecte în articol: politic