x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ivan: O treime din funcționari se vor pensiona în următorii 3 ani. Vor fi înlocuiți de tehnologii AI

Ivan: O treime din funcționari se vor pensiona în următorii 3 ani. Vor fi înlocuiți de tehnologii AI

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2024   •   18:43
Ivan: O treime din funcționari se vor pensiona în următorii 3 ani. Vor fi înlocuiți de tehnologii AI

Peste o treime dintre funcționarii publici se vor pensiona în următorii trei ani, conform datelor INS și ANFP, scrie ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, care adaugă că Activitatea lor va fi preluată, acolo unde este posibil, de tehnologiile AI.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, susține că Inteligența Artificială este viitorul economiei digitale globale, iar România este acum parte a acestui viitor, după ce Guvernul a aprobat joi Strategia Națională de Inteligență Artificială.

Ministrul arată, într-o postare pe Facebook, că instituțiile publice vor putea folosi cele mai noi tehnologii pentru deveni mai eficiente.

„În plus, peste o treime dintre funcționarii publici se vor pensiona în următorii 3 ani, conform datelor INS și ANFP. Activitatea lor va fi preluată, acolo unde este posibil, de tehnologiile AI: implementăm deja un proiect de 20 de milioane de euro din fonduri PNRR pentru automatizarea proceselor de lucru în administrația centrală, prin care 18 instituții vor beneficia de soluții de ultimă generație pentru optimizarea activității”, scrie Bogdan Ivan.

Acesta spune că, tot în ședința de ieri, Guvernul a aprobat și actualizarea Legii 58/2023 privind securitatea cibernetică.

„Am definit clar și explicit categoriile de entități cărora li se aplică legea, pentru a proteja infrastructura informatică a României. Este a doua actualizare a Legii privind securitatea și apărarea cibernetică a României, după cea din luna ianuarie și vom interveni pentru a consolida legislația de fiecare dată când avansurile tehnologice ar putea vulnerabiliza sistemele informatice ale instituțiilor față de atacurile cibernetice”, a adăugat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bogdan ivan tehnologii AI