x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Buget 2005 - 187 de miliarde pentru biserici

Buget 2005 - 187 de miliarde pentru biserici

05 Noi 2004   •   00:00

Proiectul Legii bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale se apropie cu pasi repezi de aprobare in plenul Parlamentului. Deputatii si senatorii de la Comisiile de buget-finante au terminat dezbaterea amendamentelor la cele doua proiecte de lege, iar ieri a fost finalizat si raportul. Specialistii de la Comisiile de buget au avut de analizat 79 de amendamente, din care au adoptat doar 37.

DANA PICIU

CULTE. Bugetul Ministerului Culturii si Cultelor a fost dezbatut indelung, multi dintre parlamentari venind cu propuneri de finantare a constructiilor la o serie de lacase de cult. Suma totala destinata lucrarilor la cladiri de cult este de 187 de miliarde de lei, la care s-au aprobat suplimentari de cate 500 de milioane de lei pentru bisericile din Sighisoara, Targu-Mures si Reghin, iar Catedrala din Baia Mare a primit doua miliarde de lei in plus. La propunerea deputatilor minoritatilor nationale, au fost aprobate trei amendamente care suplimenteaza cu 56,95 miliarde de lei sumele prevazute initial pentru proiecte destinate minoritatilor nationale. Ministerul Afacerilor Externe a primit 5,8 miliarde de lei pentru lucrari de extindere la cladirea sa de la Geneva.
TUTUN
Desi nu a primit nici o suplimentare bugetara, Ministerul Agriculturii a starnit o serie de controverse. Motivul a fost o nota care prevede ca din suma de 221 miliarde de lei alocata cercetarii in agricultura, sa fie directionate 95 de miliarde de lei pentru Institutul de cercetare in domeniul tutunului. Cel mai vehement contestatar a fost deputatul PNL Eugen Nicolaescu, care a spus ca un viciu nu se combate cu astfel de masuri. Reprezentantul Ministerului de Finante a explicat ca Romania importa 34.000 de tone de tutun, iar acesti bani vizeaza cercetari pentru dezvoltarea productiei interne si scaderea importurilor.

×
Subiecte în articol: politic miliarde