x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bugetul MApN pe 2012, avizat favorabil de Comisiile de apărare ale Parlamentului

Bugetul MApN pe 2012, avizat favorabil de Comisiile de apărare ale Parlamentului

de Agerpres    |    05 Dec 2011   •   09:15
Bugetul MApN pe 2012, avizat favorabil de Comisiile de apărare ale Parlamentului

Comisiile de aparare reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au avizat pozitiv astazi, fara amendamente, bugetul alocat Ministerului Apararii Nationale (MApN) pentru anul 2012, care se ridica la 7,57 miliarde de lei.

Secretarul de stat in MApN Mihail Vasile Ozunu a precizat ca suma alocata ministerului va permite initierea procesului de achizitie a unui avion multirol si a altor doua avioane de tip Spartan.

"Bugetul pentru anul 2012 este unul mai mare decat cel de anul trecut cu aproximativ 60 de milioane de euro", a spus Ozunu.

El a aratat insa ca bugetul pe 2012 al MApN este mai mic fata de cel cu care Romania s-a angajat fata de NATO.

"MApN, pentru anul 2012, a fundamentat si transmis MFP un necesar de 14,25 miliarde lei, reprezentand 2,38% din PIB, asa cum Romania s-a angajat la intrarea in NATO. Din pacate, economia nu a permis decat alocarea unui procent de 1,31% din PIB pentru MApN, ceea ce reprezinta totusi un plus de 60 de milioane de euro. Acest buget va permite indeplinirea principalelor obiective pe care armata le are", a explicat Ozunu.

El a spus ca bugetul MApN este de 7,57 miliarde de lei - 1,78 miliarde de euro - iar din aceasta suma 67,8% vor reprezenta cheltuielile de personal.

"Va continua modernizarea armatei, astfel incat aceasta sa devina moderna, flexibila, sustenabila, in masura sa execute misiuni", a spus Ozunu.

Secretarul de stat a aratat ca MApN are planuri pentru noi achizitii.

"Se va initia procesul de achizitionare a unui avion multirol care sa satisfaca cerintele MApN si se vor continua procesele de inzestrare. Se vor achizitiona inca doua avioane Spartan chiar in acest an. Pana la sfarsitul anului vor fi achizitionate", a conchis Ozunu.

×