x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bugetul pe 2013 a fost aprobat de Guvern

Bugetul pe 2013 a fost aprobat de Guvern

23 Ian 2013   •   14:57
Bugetul pe 2013 a fost aprobat de Guvern
Sursa foto: gov.ro

Guvernul a avizat proiectul de buget de stat pe 2013. Acesta urmează să fie transmis Parlamentului, pentru amendamente şi votul final. Ieri, premierul Victor Ponta a declarat că acest buget este unul realist. "Este un buget în care să ne încadrăm, să ne ţinem cele mai importante promisiuni, să păstrăm investiţiile şi să punem mai mulţi bani pentru cofinanţarea proiectelor europene", a spus premierul.

Ieri, Executivul a aprobat, în şedinţă extraordinară, o serie de măsuri premergătoare adoptării bugetului de stat şi al asigurărilor sociale pe acest an. Astfel, Guvernul a avizat pachetul de măsuri fiscale, prin care sunt introduse noi taxe pentru companii şi extinde impozitarea în agricultură pentru persoane fizice, noile modificări ale Codului Fiscal, creşterea salariului minim şi indexarea pensiilor.

După şedinţă, premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu delegaţia FMI. În urma discuţiilor, Executivul a revizuit prognoza privind Produsul Intern Brut  si cresterea economica pentru 2013. Bugetul pentru 2013 este construit pe o creştere economică de 1,6%, revizuită în scădere de Guvern de la 1,8%, după discuţiile cu FMI.

×