x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bush lauda curajul Romaniei

Bush lauda curajul Romaniei

06 Apr 2004   •   00:00

Presedintele Ion Iliescu a primit ieri o scrisoare din partea presedintelui american, George W. Bush, in care acesta din urma exprima, in numele poporului american, admiratia pentru participarea „curajoasa si rolul indispensabil pe care Romania l-a jucat in eliberarea popoarelor din Irak si Afganistan si in crearea unei lumi mai sigure".

Va prezentam integral textul scrisorii remis de Biroul de presa al presedintelui Romăniei:

„Acum, cănd marcam aniversarea inceperii campaniei de eliberare a Irakului, as dori sa exprim, in numele poporului american, admiratia pentru participarea curajoasa si rolul indispensabil pe care Romănia l-a jucat in eliberarea popoarelor din Irak si Afganistan si in crearea unei lumi mai sigure. Romănia a demonstrat deja - chiar inainte de admiterea sa in NATO - prin actiunile la care a participat valoarea pe care o are ca aliat al organizatiei.

In calitatea noastra de lideri, suntem chemati sa aparam adevarul universal ca viata umana este pretioasa si ca vocatia naturala a omului este sa traiasca in libertate. Pentru ca pacea si libertatea sa infloreasca, trebuie sa avem curajul sa ii infruntam pe cei ce ar dori sa ne inrobeasca prin teroare.

Istoria ne va aprecia pentru ca am dat popoarelor din Irak si Afganistan ocazia sa isi croiasca destinul. Lumea in care traim este inca plina de pericole, dar am facut-o mai sigura prin hotarărea noastra de a combate terorismul si represiunea pentru a face loc libertatii si sperantei". (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: politic