x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tariceanu ar accepta refacerea USL, dar îşi menţine şi opţiunea de a candida la Preşedinţie

Tariceanu ar accepta refacerea USL, dar îşi menţine şi opţiunea de a candida la Preşedinţie

03 Iul 2014   •   15:39
Tariceanu ar accepta refacerea USL, dar îşi menţine şi opţiunea de a candida la Preşedinţie
Sursa foto: Tariceanu ar accepta refacerea USL cu partidul său, dar îşi menţine şi opţiunea de a candida la Preşedinţie

Călin Popescu Tăriceanu ia în calcul posibilitatea unei colaborări între PSD şi noua formaţiune politică pe care urmează să o înfiinţeze, în vederea unei eventuale refaceri a alianţei USL. Declaraţia a fost făcută la sfârşitul şedinţei Biroului Permanent al Senatului.

Preşedintele Senatului a declarat că nu vede nimic anormal într-o coabitare cu formaţiunea social-democratică: „Având în vedere că noi toţi am fost aleşi pe lista USL-ului la alegerile parlamentare din 2012, nu mi s-ar părea nimic anormal, nimic nefiresc să discutăm despre o posibilă colaborare cu PSD.”

Tăriceanu a adăugat că se va consulta cu ceilalţi membri ai viitorului Partid Liberal Reformator, pentru a stabili dacă această colaborare ar putea duce la îndeplinire proiectul politic care a stat la baza formării USL-ului, precizând că îşi menţine şi opţiunea de a candida la Preşedinţie.

La rândul său, Victor Ponta a declarat că se bucură de înfiinţarea Partidului Liberal Reformator şi că, „dacă se poate”, doreşte să refacă USL cu partidul lui Tăriceanu.

Şeful Senatului a spus că numeroşi parlamentari s-au arătat interesaţi să facă parte din noua formaţiune politică. Tăriceanu îşi va lansa Partidul Liberal Reformator joi.

×