x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Călin Popescu Tăriceanu: Sunt pregătit să candidez la alegerile prezidenţiale

Călin Popescu Tăriceanu: Sunt pregătit să candidez la alegerile prezidenţiale

27 Mar 2014   •   22:18
Călin Popescu Tăriceanu: Sunt pregătit să candidez la alegerile prezidenţiale
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat în emisiunea Sinteza Zilei, la Antena3, că este pregătit să candideze la alegerile prezindeţiale, însă decizia o va lua împreuna cu PSD.

"Sunt pregatit să candidez la alegerile prezidenţiale, dar acest lucru va trebui să fie rezultatul unei decizii pe care nu o voi lua singur, o voi lua împreună PSD, trebuie să găsim cea mai bună formulă care să ne ducă în postura de câştigători. Nu trebuie să excludem posibilitatea ca PSD să-şi desemneze propriul candidat la alegerile prezidenţiale. Până de curând, Antonescu avea şanse să intre în turul doi. Sondajele arată că şansele lui se diminuează. Scăderea pe care a înregistrat-o este între 8% şi 12%", a declarat Tăriceanu.

"Viitorul preşedinte nu va putea să fie reprezentat de un singur partid, poate fi ales dacă beneficiază de sprijinul unei alianţe, unei coaliţii. Dorinţa mea este să încercăm să refacem USL pentru a demonstra că vrem să ne ducem la sfarsit angajamentele luate. O astfel de formulă poate să ducă la alegerea unui preşedinte", a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a declarat că apreciază gestul lui Mircea Diaconu de a candida la alegerile europarlamentare, ca pe unul ce dovedeşte o determinare care nu există în acest moment la liderii politici.

×