x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Camera Deputatilor - Arhiepiscopia Sucevei isi primeste padurile

Camera Deputatilor - Arhiepiscopia Sucevei isi primeste padurile

30 Mar 2005   •   00:00

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat ieri Ordonanta de Urgenta a Guvernului 100/2004 privind trecerea a 90.000 de hectare de terenuri forestiere din proprietatea publica a statului si din administrarea ROMSILVA in proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, cu 193 de voturi pentru, 4 impotriva si 8 abtineri.

Singurii care nu au fost de acord cu aceasta ordonanta au fost deputatii PPRM, liderul lor, Lucian Bolcas, argumentand ca "Domnului trebuie sa-i acordam lauda si slava, si ce e bun material si lumesc sa apartina Cezarului, adica Puterii pe care o reprezentam noi acum, intamplator". Ordonanta a fost respinsa la Senat, dar votul Camerei este decizional.

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen, a fost si el prezent la dezbaterile parlamentare. El le-a multumit si i-a felicitat pe deputati pentru votul pe care l-au dat ordonantei. Arhiepiscopul a tinut sa precizeze ca aceste paduri care i-au fost retrocedate reprezinta practic "medicamentele necesare ingrijirii valorilor de patrimoniu national din Arhiepiscopie" si un ajutor pentru cei saraci, batrani si copii. "La sfarsitul anului financiar, in buzunarul Arhiepiscopiei nu va ramane nici un leu din veniturile nete, ele trebuie cautate in lucrari de restaurare si in ajutorul celor saraci", a spus Pimen. El a subliniat ca ingrijirea padurii necesita cheltuieli enorme si o grija deosebita. "Cei care au votat impotriva ii socot ca au facut lucrul acesta din necunoasterea problemei si e totusi democratic. N-am nici un pic de resentiment fata de dansii", a incheiat IPS Pimen. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic