x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Care este ministrul din Guvernul Ungureanu în care românii au cea mai mare încredere? Sondaj IRES

Care este ministrul din Guvernul Ungureanu în care românii au cea mai mare încredere? Sondaj IRES

22 Feb 2012   •   14:26
Care este ministrul din Guvernul Ungureanu în care românii au cea mai mare încredere? Sondaj IRES

Potrivit unui comunicat remis Calea Europeana, Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) a realizat un studiu sociologic cantitativ de monitorizare a perceptiilor si opiniilor populatiei privind investirea noului guvern.

Alte directii investigate prin acest sondaj de opinie au fost increderea in membrii noului guvern, increderea in institutiile statului, precum si in unele personalitati politice.

Studiul a masurat si unele dimensiuni esentiale ale comportamentului de vot al romanilor.

Astfel, dintre membrii Guvernului, Marko Bela, viceprim-ministru are cel mai mare grad de neincredere : 86%, in timp ce Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene se bucura de cea mai scazuta proprtie de raspunsuri negative (55%), dar are si cel mai mare procent de incredere : 38%.

La intrebarea "Ce parere aveti despre numirea lui Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de Prim Ministru al Romaniei" 18% au raspuns "foarte buna", 44% au o parere "buna", in timp ce 20% declara ca au o parere "proasta".

Peste 60 % dintre participantii la studiu sunt de parere ca Ungureanu "nu va scoate tara din criza".

Raspunsurile pozitive privitoare la gradul de incredere in Mihai Razvan Ungureanu sunt in proportie de 32%, in tiparul negativ incadrandu-se aproximativ 66% dintre respondenti.

La intrebarea "Considerati ca PDL a facut bine sau rau cand a inlocuit toti ministrii din Guvernul Boc?" 64% dintre respondenti consdera ca "a facut bine", in timp ce 28% considera ca "a facut rau".

La intrebarea "Cata incredere aveti in Traian Basescu" raspunsurile au fost: 52% foarte putina, 27% putina, multa – 13%. De asemenea, 75% dintre respondenti considera ca Romania merge intr-o directie gresita.

Citeste restul articolului pe caleaeuropeana.ro.

×