x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Carmen Iohannis, “țopăială judiciară” cu audierea la Parchetul General

Carmen Iohannis, “țopăială judiciară” cu audierea la Parchetul General

de Ion Alexandru    |    11 Dec 2018   •   08:39
Carmen Iohannis, “țopăială judiciară” cu audierea la Parchetul General
Sursa foto: Diana Oros

Soția președintelui Klaus Iohannis a refuzat, ieri, pentru a doua oară să se prezinte în fața procurorilor de la Parchetul General, unde ar fi trebuit să fie audiată, în calitate de martor, în dosarul caselor din Sibiu. Carmen Iohannis a depus, prin intermediul avocatului său, un document medical din care rezultă că nu s-a putut prezenta la audieri, din pricina unor probleme de sănătate.

Procurorul Cristian Lazăr a scăpat, astfel, de audierea soției aceluia care, în 2015, l-a numit în funcție, și, având în vedere că, începând de săptămâna viitoare, va activa la Parchetul Curții de Apel Timișoara, nu va mai putea face el însuși această audiere. Carmen Iohannis a fost citată pentru data de 10 decembrie să dea explicații în dosarul privind sesizarea făcută de “Lumea Justiției”, cu privire la modul în care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis. În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soţii Iohannis au obţinut 320.000 euro, până când instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare declarându-i cumpărători care nu pot invocă buna-credinţă, precum şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

Le-a dat cu flit

Sesizarea penală o vizează atât pe Carmen Iohannis, pe președintele Klaus Iohannis, dar și pe notarul sibian Radu Bucșă.

Carmen Iohannis a fost citată, inițial, să se prezinte la Parchet în data de 15 noiembrie. Atunci, tot prin intermediul avocaților, “prima doamnă” a anunțat, de asemenea, că nu poate da curs invitației, deoarece a trebuit ca, în acea perioadă, să plece într-o vizită pe care soțul său, Klaus Iohannis, a întreprins-o la Londra.

Refuzul de ieri va fi urmat de o nouă citare. Însă, până la închiderea ediției, procurorii nu au informat cu privire la data la care audierea va avea, totuși, loc.

Soția președintelui a participat, zilele trecute, la un eveniment legat de lupta împotriva corupției. Între timp, s-a îmbolnăvit și nu s-a putut prezenta la Parchet, pentru a da detalii într-un dosar care o privește. Procedura obligă ca, după al doilea refuz, martorul să fie citat cu mandat de aducere.

×
Subiecte în articol: carmen iohannis