x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cătălin Drulă: Este inacceptabil ca Grindeanu să nu-l demită pe directorul CFR SA

Cătălin Drulă: Este inacceptabil ca Grindeanu să nu-l demită pe directorul CFR SA

de Redacția Jurnalul    |    16 Ian 2023   •   22:00
Cătălin Drulă: Este inacceptabil ca Grindeanu să nu-l demită pe directorul CFR SA

Este inacceptabil ca Grindeanu să nu-l demită pe directorul CFR SA, susține președintele USR Cătălin Drulă, după ce luni procurorii DNA Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de directorul general interimar și față de directorul general adjunct tehnic.

„Omul lui Grindeanu de la CFR SA, urmărit penal de DNA. Este vorba despre acel Ion Simu sub a cărui conducere Complexul Astoria a ajuns pe nimic la băieții deștepți. Acel Simu de dragul căruia Grindeanu l-a executat din Consiliul de Administrație al CFR SA pe singurul specialist în domeniul feroviar de acolo. Acel Simu care, la marele miting al cămășilor albe al lui Dragnea, suplimenta vagoanele din funcția de director al regionalei CFR Timișoara, ca să aducă mai mulți protestatari la București”, a scris pe Facebook Cătălin Drulă.

El susține că liniștea din biroul lui Grindeanu este asurzitoare: „Până acum, pare că îl protejează pe Simu precum Iohannis pe Bode”.

„Este inacceptabil ca Grindeanu să nu-l demită pe directorul CFR SA. Este de necrezut ca acest personaj să mai ia și o singură decizie (dezastruoasă, că altfel nu știe) pentru infrastructura feroviară din România”, a adăugat liderul USR.

Procurorii DNA Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de Simu-Alexandru Ion, director general interimar al CFR SA, și a lui Ceșa Petru, director general adjunct tehnic în cadrul CFR SA. În sarcina lui Simu s-a reținut comiterea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, precum și instigare la uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În sarcina lui Ceșa Petru s-a reținut comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, precum și uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă director CFR SA