x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cătălin Drulă: Mâine vom solicita în Parlament revocarea lui Bădălău din funcție

Cătălin Drulă: Mâine vom solicita în Parlament revocarea lui Bădălău din funcție

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2022   •   21:07
Cătălin Drulă: Mâine vom solicita în Parlament revocarea lui Bădălău din funcție
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele USR Cătălin Drulă a anunțat că luni formațiunea va cere în Parlament revocarea din funcție a lui Niculae Bădălău, reținut duminică seara de procurorii DNA pentru dare de mită în formă continuată și trafic de influență.

„PSD se dovedește din nou partidul corupților. Niculae Bădălău, omul numit de Marcel Ciolacu la Curtea de Conturi tocmai a fost reținut de DNA pentru dare de mită și trafic de influență. Conform procurorilor, Bădălau făcea presiuni asupra primarilor de comună pentru ca firmele apropiate de el să primească contracte la schimb cu promisiunea unei mite de 7% din valoarea contractelor”, susține Cătălin Drulă.

Acesta spune că Niculae Bădălău a fost recompensat cu funcția de la Curtea de Conturi „după ce nu a mai prins un loc pe listele PSD de la alegerile parlamentare pentru că a jignit de mai multe ori românii din diaspora”.

„Nu avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi. Din contră: în 1988 a fost condamnat pentru furt și a fost cercetat în mai multe dosare DIICOT și DNA”, a adăugat liderul USR.

Acesta a anunțat că USR va solicita luni în Parlament revocarea lui Bădălău din funcție.

Potrivit unui comunicat al DNA, Niculae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, a fost reținut duminică pentru dare de de mită, în formă continuată, și trafic de influență, iar o persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

(sursa: Mediafax)

Fostul ministru Niculae Bădălău, reținut de DNA pentru trafic de influență și luare de mită

×
Subiecte în articol: Niculae Badalau Cătălin Drulă