x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cereri repetate de ELIBERARE a lui Bercea Mondial din arest. Primele şapte au fost RESPINSE, ultimele şase, ADMISE!

Cereri repetate de ELIBERARE a lui Bercea Mondial din arest. Primele şapte au fost RESPINSE, ultimele şase, ADMISE!

16 Iul 2014   •   22:47
Cereri repetate de ELIBERARE a lui Bercea Mondial din arest. Primele şapte au fost RESPINSE, ultimele şase, ADMISE!
Sursa foto: Cereri succesive de ELIBERARE a lui Bercea Mondial din arest. Primele sapte au fost RESPINSE, ultimele şase, ADMISE!

Rechizitoriul procurorilor DNA in dosarul de trafic de influenţă deschis pe numele lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, Traian Băsescu, arată modul ciudat în care Tribunalul Olt a admis şase cereri de eliberare sau inlocuire a măsurii arestării preventive pentru Sandu Anghel (Bercea Mondial), deşi le respinsese pe toate celelalte şapte formulate anterior. Însă, recursurile la aceste cereri au fost admise de Curtea de Apel Craiova, astfel încât măsura arestării preventive luată fată de Sandu Anghel a fost menţinută.

Într-una dintre înregistrările difuzate de Antena 3, Mircea Băsescu discută cu Marian Căpăţână, intermediarul trimis să reprezinte interesele familiei Anghel, despre faptul că va interveni în Justiţie, ca dosarul lui Bercea Mondial să fie mutat de Curtea de Apel Craiova, aceeaşi Curte care a admis recursurile la cererile de eliberare a lui Sandu Anghel, menţinându-l în arest.

"Prin rechizitoriul nr. (...)P/2011 al Parchetului de pe Curtea de Apel Craiova, in temeiul art. 264 din Cpp din 1968, a fost sesizat Tribunalul Olt cu judecarea cauzei referitoare la infractiunile reţinute in sarcina lui Sandu Anghel. Dosarul a fost Inregistrat sub numărul (...)/104/2011 la TRIBUNALUL OLT. In perioada 26.04.2011-23.08.2011, toate cele sapte cereri succesive, de revocare sau inlocuire a măsurii arestării preventive, formulate de Sandu Anghel, au fost respinse. La 31.08.2011, 22.09.2011, 05.12.2011, 20.12.2011, 17.01.2012,   31.01.2012, sase cereri de inlocuire a măsurii arestarii preventive, formulate de Sandu Anghel au fost admise de Tribunalul Olt. Toate recursurile formulate de Parchetul de pe lăngă Tribunalul Olt impotriva incheierilor pronuntate de Tribunalul Olt au fost admise  de CURTEA DE APEL CRAIOVA, astfel incat măsura arestării preventive luată fată de Sandu Anghel a fost mentinuta", de arată în rechizitoriul procurorilor DNA.


×