x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CCR se teme să nu intre în gura presei

CCR se teme să nu intre în gura presei

de Georgiana Ionita    |    13 Ian 2017   •   18:30
CCR se teme să nu intre în gura presei
Sursa foto: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

Președintele CCR, Valer Dorneanu, se plânge de presiunea mediatică în cazul legii care le interzice condamnaților să facă parte din Guvern. Fostul deputat PSD susţine că legea 90/2001 nu este o speță complicată, însă judecătorii Curţii se tem de reacţia presei. Dorneanu a pus la îndoială protestele de la Cluj şi Bucureşti, unde peste o mie de oameni i-au cerut demisia Avocatului Poporului.


Șeful Curții Constituţionale s-a plâns ieri de presiunea care atârnă pe umerii judecătorilor CCR, cei care trebuie să decidă dacă legea care îi interzice lui Liviu Dragnea să fie prim-ministru este sau nu constituţională. “E o speţă foarte complicată, pentru că are o încărcătură politică şi o presiune mediatică extraordinară. Nu că ar fi foarte complicat conţinutul ei. Este şi aşa, dar este complicată mai ales prin reverberaţiile pe care opinia publică le creează în jurul acestei chestiuni, unele dintre ele răsfrângându-se şi asupra unora dintre judecători. Inclusiv a mea, că am vina că aş fi semnat acea lege, care lege a făcut parte din vreo mie de legi pe care le-am semnat, obligat fiind ca preşedinte al Camerei Deputaţilor să semnez proiectele de legi care au fost adoptate", s-a destăinuit Dorneanu în faţa jurnaliştilor.

 

Proteste la -10 grade

Peste o mie de persoane au protestat miercuri seară în București și Cluj, cerând demisia lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului, după ce acesta a contestat la Curtea Constituțională legea anti-Dragnea. Deși afirmă că nu-i judecă pe cei care au protestat la -10 grade Celsius, Dorneanu a dat de înţeles că în spatele protestelor s-ar afla forţe oculte. "M-aş întreba şi eu care e interesul direct al acelor oameni. Nu pot să-i judec pe cei care ies în stradă, care au deja scrise formulele de protest respective. E dreptul lor, dar, în orice caz, eu nu pot să critic Avocatul Poporului pentru că ne-a sesizat", a explicat fostul deputat PSD. CCR a decis ieri că legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe în timpul vacanței parlamentare este constituțională.

Fost deputat PSD, Valer Dorneanu a semnat legea 90/2001 din postura de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

×