x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce a declarat Raluca Turcan despre candidatura la președinția PNL

Ce a declarat Raluca Turcan despre candidatura la președinția PNL

11 Mar 2017   •   17:15
Ce a declarat Raluca Turcan despre candidatura la președinția PNL

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, a reafirmat, sâmbătă, că nu intenţionează să candideze la preşedinţia partidului la congresul din acest an. Ea a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, că Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu sunt interesaţi de poziţia de preşedinte al PNL, însă nu exclude posibilitatea de a apărea noi candidaturi. 

"Voi candida la preşedinţia organizaţiei PNL Sibiu şi nu îmi doresc să candidez la preşedinţia PNL. În momentul de faţă, avem doi candidaţi - Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban. Sunt candidaţi puternici, sunt candidaţi cunoscuţi în partid şi fiecare cu un bazin de încredere considerabil în PNL. Este foarte posibil să apară şi alţi candidaţi", a afirmat Turcan. 

Cât priveşte varianta unei soluţii de preşedinte al PNL care să provină dinafara formaţiunii politice, Turcan a subliniat că partidul are "resursă politică". 

"Eu cred că PNL are în interior resursă politică pentru a da un preşedinte de partid, care să unească partidul, care să îi dea forţă şi care să deschidă partidul către oamenii din exterior. În toată această perioadă de alegeri interne, nu voi face nicio consideraţie cu privire persoana pe care o consider eu cea mai potrivită pentru a fi preşedintele de partid, ci, dimpotrivă, voi stimula competiţia internă. Voi solicita oamenilor să vină şi să pună umărul la reconstrucţia PNL şi preşedintele să fie într-adevăr ales de către baza partidului, să simtă oamenii că sunt atraşi la decizie, că nu li se mai impune un candidat, că nu li se mai bage pe gât un candidat, o strategie, doar pentru că aşa trebuie", a adăugat Raluca Turcan. 

Referindu-se la fostul premier Dacian Cioloş, Turcan susţine că nu îşi poate exprima un punct de vedere atât timp cât nu cunoaşte opţiunea politică a acestuia, adaugă Agerpres.

×
Subiecte în articol: raluca turcan pnl candidatura