x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Fifor despre recompensarea parlamentarilor PSD care rămân în partid: Acuzaţii absolut ridicole

Ce spune Fifor despre recompensarea parlamentarilor PSD care rămân în partid: Acuzaţii absolut ridicole

09 Oct 2019   •   15:05
Ce spune Fifor despre recompensarea parlamentarilor PSD care rămân în partid: Acuzaţii absolut ridicole

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a respins miercuri acuzaţiile potrivit cărora lideri ai PSD îşi menţin parlamentarii în partid prin diverse oferte, considerând "acuzaţiile absolut ridicole".

"'Mergem şi cumpărăm parlamentari'. Acuzaţii absolut ridicole pe care cei din Opoziţie le încearcă. Cei din Opoziţie îşi încearcă norocul. Aşteptăm moţiunea să treacă, să cadă (...) Terminăm cu moţiunea şi ne vedem de treabă, pentru că avem foarte multe lucruri de făcut", a afirmat Fifor, la Senat.

El a respins şi acuzaţia potrivit căreia primarilor PSD li se promit fonduri pentru proiectele PNDL.

"Nu văd care e legătura cu PNDL. Până la sfârşitul anului, tot ceea ce se facturează pe PNDL, se achită. PNDL nu înseamnă un program pentru primari PSD, ci pentru întreaga Românie", a spus Fifor.

Întrebat despre anunţul unor membri CSM care cer sesizarea CCR în urma declaraţiilor premierului dintr-o şedinţă a PSD, apărute în presă, Fifor a spus: "Eu mă aşteptam să se supere foarte tare atunci când preşedintele României a ieşit şi a cerut demisia unui şef de Parchet. Atunci nu am văzut nicio reacţie în spaţiul public, aşa cum ar fi fost normal, pentru că nu poţi să încalci totuşi până la urmă modul de funcţionare al justiţiei şi libertatea înfăptuirii justiţiei în aceasta ţară, indicând cine trebuie să plece şi cine nu trebuie. Nu ştiu de ce se sesizează CSM, dar e dreptul domniilor lor. Noi avem un calendar foarte bine definit. Ne interesează să cadă această moţiune. Avem un parcurs foarte clar, guvernăm în continuare, avem multe lucruri de făcut".

Şapte membri CSM îi cer preşedintelui Consiliului sesizarea Curţii Constituţionale privind un posibil conflict juridic între premierul Viorica Dăncilă şi autoritatea judecătorească, în urma apariţiei în spaţiul public a unor înregistrări dintr-o şedinţă a PSD în care prim-ministrul vorbea, printre altele, despre Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: mihai fifor