x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spunea Marian Munteanu, în 2011, despre tentativa sa de a intra în politică

Ce spunea Marian Munteanu, în 2011, despre tentativa sa de a intra în politică

12 Apr 2016   •   17:10
Ce spunea Marian Munteanu, în 2011, despre tentativa sa de a intra în politică

Conducerea PNL l-a propus, astăzi, pe Marian Munteanu candidat la Primăria Capitalei, liderul protestelor anticomuniste din 1990, după cum a anunţat copreşedintele liberalilor Alina Gorghiu.


"Mie mi se pare că am făcut alegerea perfectă", a spus copreşedintele PNL.

 

Citeşte şi Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei


De 16 ani, fostul lider  al "golanilor" din Piaţa Universităţii", aştepta momentul prielnic să intre în politică, iar acum a făcut un pas important în acest sens.

De altfel, în anul 2011, Marian Munteanu povestea, în exclusivitate pentru Jurnalul Naţional, despre tentativa sa din anii 2000 de a intra in politica!

Fostul lider al studentilor spunea ca a fost invitat de un grup de politicieni sa participe la un proiect ce parea bine intentionat: "Dupa putina vreme, insa, a devenit evident ca vedeam lucrurile in mod diferit. Le-am urat succes, dar a trebuit sa ma retrag, asa am considerat ca e corect. Ei au continuat intr-una din directiile care s-au si impus, de altfel, in ultimii 10 ani in viata noastra politica".

Apropo de ceea ce se intampla cu societatea romaneasca, Ma­rian Munteanu crede ca unii dintre noi "avem doar iluzia libertatii, dar nu suntem inca liberi cu adevarat. Unii nu am reusit sa ne debarasam de o mentalitate de oameni dependenti, asistati, incapabili sa-si gestio­ne­ze singuri problemele. Este si con­se­cinta inertiala a ultimelor trei secole de subordonare imperiala, dar si a comportamentului sinucigas al eli­tei noastre cultural-politice. Traim un proces accelerat de destramare, ne subminam propia identitate, ne ri­si­pim cu prea mare usurinta dar, fiind un popor vechi, vom supra­vie­tui. Da, vom supravietui, in pofida dezas­trului actual si in pofida de­fe­tismului sincer sau dirijat al unor prea vocali directori de opinie".


Citeste aici articolul integral din 2011!

×