x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică “Ceauşistul” Dragnea îl schimbă pe Ponta cu Geoană

“Ceauşistul” Dragnea îl schimbă pe Ponta cu Geoană

de Marius Gîrlașiu    |    06 Sep 2016   •   09:43
“Ceauşistul” Dragnea îl schimbă pe Ponta cu Geoană
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Aflat într-un conflict mocnit cu Victor Ponta, care forţează prin declaraţii publice “transferul” la PRU, Liviu Dragnea i-a găsit înlocuitor fostului premier. Liderul PSD pregăteşte ca variantă de rezervă revenirea lui Mircea Geoană alături de social-democraţi într-o alianţă a tuturor forţelor de stânga în perspectiva alegerilor parlamentare.

Liviu Dragnea vrea să strângă în jurul PSD toate formaţiunile de stânga din România, în frunte cu partidul lui Mircea Geoană. Social-democraţii se află în negocieri avansate cu Partidul Ecologist şi PND-ul lui Daniel Fenechiu, urmând ca zilele viitoare Dragnea să aibă o discuţie decisivă cu Mircea Geoană. Fostul şef al PSD a înfiinţat PSRo după excluderea din partid, în noiembrie 2014. Noua strategie i-a venit ca o mănuşă lui Liviu Dragnea în contextul în care Victor Ponta susţine că noua conducere l-a izolat în interiorul PSD. Prin tentativa de a se alia cu PSRo, Dragnea împuşcă practic doi iepuri dintr-o lovitură: se asigură că partidul lui Geoană nu va rupe din electoratul PSD şi îi demonstrează lui Ponta că nu este indispensabil în ciuda capitalului de încredere pe care îl are în sondaje. "Faptul că Mircea Geoană a fost exclus din PSD eu cred că este o greşeală care trebuie reparată. Nu neapărat să vină înapoi Mircea Geoană, dar o colaborare serioasă cu partidul pe care îl conduce nu poate fi decât benefică. Până la urmă, Mircea Geoană a făcut şi el ceva pentru partid, aşa cum a făcut el. Cred că toate forţele care au gândit, care au simţit pentru acest partid, pentru stânga din România ar trebui să se unească, să facă ceva la alegeri", a declarat Dragnea în seara în care Ponta s-a plâns că nimeni din interiorul partidului nu i-a cerut sfatul pentru elaborarea programului de guvernare. “Nu am pretenţia ca preşedintele partidului să mă sune sau să mă întrebe, dar am înţeles că se va prezenta programul de guvernare al PSD. Eu îl voi afla din presă”, a atacat Ponta.

 

L-a desfiinţat după Congres

 

Negocierile dintre Dragnea şi Geoană par cu atât mai ciudate cu cât fostul şef al PSD l-a criticat în termeni duri pe Dragnea după alegerea în fruntea partidului. “Liviu Dragnea este cel mai nereprezentativ lider pe care l-a avut PSD-ul în ultimii 25 de ani. Alegerea lui Dragnea în unanimitate, fără niciun contracandidat, mi se pare cea mai grotescă şi ceauşistă formă de autopropunere a unui lider. Deşi eu am obiecţiile mele faţă de Ponta, pe care îl consider un hibrid între ceea ce reprezintă Iliescu şi Năstase, chiar şi Ponta este cu trei clase peste Dragnea”, declara Mircea Geoană într-un interviu pentru Jurnalul Naţional în luna februarie.

×