x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Chiţoiu şi-a anunţat demisia din PNL

Daniel Chiţoiu şi-a anunţat demisia din PNL

30 Iun 2014   •   15:32
Daniel Chiţoiu şi-a anunţat demisia din PNL

Deputatul Daniel Chiţoiu şi-a anunţat, luni, demisia din PNL, el acuzând conducerea formaţiunii că dezertează de la valorile şi principiile liberale "pentru a-i fi servit pe tavă lui Băsescu şi apropiaţilor săi din PDL".

"Nu pot să rămân indiferent la o politică în care se încearcă păcălirea membrilor PNL de către conducere. Congresul PNL a reprezentat consfinţirea trădării electoratului liberal şi a membrilor care au crezut până în ultima clipă că partidul nu se va dezice de istoria sa şi de valorile liberalismului, pe care le-a reprezentat în România de-a lungul a 139 de ani. Este un moment trist pentru mine, un moment în care trebuie să mă despart de partidul din care am făcut parte atâţia ani de zile şi alături de care am înregistrat succese, dar şi eşecuri", afirmă Chiţoiu, potrivit unui comunicat Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale.

"Mă despart cu un gust amar şi cu tristeţe de partidul în care am crezut şi în care m-am înscris, deoarece, în el mă regăseam ca liberal. Astăzi, însă, acel partid nu mai există din cauza deciziilor luate în ultimul timp de o conducere mânată de interese personale. Observ cum un partid cu tradiţia PNL se dezice de propria istorie politică, de partenerii europeni, dar, cel mai important, se dezice de liberalism", adaugă Chiţoiu.

Afilierea PNL la o altă familie europeană şi schimbarea conducerii sunt alte aspecte criticate de Daniel Chiţoiu.

"Mai întâi au spus că vor candida alături de ALDE, contrazicând cu tărie orice fel de afirmaţii cum că nu ar fi aşa, pentru ca a doua zi după alegeri să treacă la PPE. Acum spun că rămân liberali în PPE, ceea ce este contrar naturii politice să fii şi partid liberal şi să faci parte din partidul popular în acelaşi timp. PNL este (...) un teren de bătălie între grupurile lui Antonescu şi Iohannis. Este de-a dreptul penibil modul în care se joacă alba-neagra cu candidatul la alegerile prezidenţiale, cu voinţa a mii de membrii PNL. Acest mod de a face politică este o jignire adusă fiecărui liberal din ţară şi fiecărui membru care crede în principiile liberalismului. Numai de partid liberal şi democratic nu mai putem vorbi acum la PNL", adăugă fostul ministru.

În opinia sa, actuala conducere a liberalilor "este ruptă în totalitate de realitate" şi atrage atenţia că fuziunea cu PDL "nu poate duce decât într-o fundătură, trădând electoratul şi liberalii din România".

"Chiar dacă se anunţă drept o mare victorie, păstrarea numelui de PNL nu face altceva decât să transforme partidul într-o maşină de curăţat imaginea membrilor PDL, grav afectată după o guvernare dezastruoasă. PNL dezertează de la valorile şi principiile liberale pentru a-i fi servit pe tavă lui Băsescu şi apropiaţilor săi din PDL", conchide fostul ministru.

×