x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Chiţoiu: USL este o construcţie solidă; există un dezacord privind nominalizarea procurorilor

Chiţoiu: USL este o construcţie solidă; există un dezacord privind nominalizarea procurorilor

07 Apr 2013   •   15:39
Chiţoiu: USL este o construcţie solidă; există un dezacord privind nominalizarea procurorilor
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Uniunea Social Liberală este o construcţie solidă care va rezista cel puţin până în 2016, a declarat vicepremierul Daniel Chiţoiu, la Realitatea Tv, într-o discuţie despre dezacordul dintre PNL şi Victor Ponta privind nominalizarea Codruţei Kovesi la şefia DNA, informează agerpres.ro.

"Într-adevăr, există un diferend major, un dezacord, între premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu privind nominalizarea procurorilor. Premierul a spus că a făcut aceste nominalizări şi şi le-a asumat pe înţelegerea cu preşedintele României, astfel încât acele nominalizări să poată să prindă contur. Poziţia Partidului Naţional Liberal, a lui Crin Antonescu este în dezacord cu poziţie premierului. De ce, pentru că noi ca Partid Naţional Liberal şi aliat în Uniunea Social Liberală avem altă poziţie din punct de vedere al acestor nominalizări. Mai ales că noi am avut ministru al Justiţiei chiar dacă era independent, dar el era reprezentantul Partidului Naţional liberal şi din punct de vedere politic, PNL deconta politic nominalizările pentru funcţia de procuror. Suntem în dezacord cu modalitatea de numire a procurorilor. Noi ne-am despărţit din punct de vedere politic pe aceste nominalizări, dar construcţia, USL, este o construcţie solidă. Ea a fost construită de pe alte puncte de plecare şi e o construcţie pe termen cel puţin până în 2016. Noi ne-am asumat anumite obiective şi dorim să le ducem la capăt'', a subliniat Chiţoiu.

Întrebat dacă USL va rezista până la votarea următoarei Constituţii liderul PNL a precizat că problema liberalilor a fost una ''de principiu''.

''Rezistă sigur până în 2016. Problema noastră a fost o problemă de principiu. După cum aţi văzut noi nu ne-am târguit pe un minister. Nu, a fost o chestie de principiu pe care ne-am asumat-o. Ne-am despărţit din punct de vedere al procedurii de nominalizare. Doamna ministru Pivniceru avea o procedură pe care şi-a asumat-o la nivelul Comisiei Europene şi noi ce puteam să facem, să ne despărţim de procedura asumată de un ministru susţinut de noi, să mergem pe altă procedură? Nu, din punct de vedere politic, noi am fost consecvenţi şi am spus că domnule, să-şi asume premierul şi Partidul Social Democrat Ministerul Justiţiei, să meargă cu această procedură pe care au considerat-o că duce la un rezultat final. Nu am negociat niciun schimb de ministere pentru că principiile parităţii în USL nu se raportează dacă avem un număr egal de ministere'', a punctat Chiţoiu.

×
Subiecte în articol: daniel chitoiu USL