x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cine este Diana Șoșoacă, viitor senator AUR Iași

Cine este Diana Șoșoacă, viitor senator AUR Iași

07 Dec 2020   •   15:26
Cine este Diana Șoșoacă, viitor senator AUR Iași
Sursa foto: Foto: Facebook/ Diana Iovanovici-Șoșoacă

Diana Șoșoacă, viitor senator AUR Iaşi, potrivit rezultatelor parțiale, este de peofesie avocat. Ea a devenit cunoscută cu live-uri de ore în șir și cu mesajele împotriva măsurilor de combatere a infecției cu SARS-CoV-2, susținute la pelerinajele religioase.

Diana Iovanovici Şoşoacă va fi senator de Iaşi, după cum arată rezultatele parțiale ale alegerilor.

Ea este de profesie avocat și şi-a făcut campanie cu ajutorul live-urilor de ore în şir de pe reţelele de socializare.

Diana Șoșoacă a devenit cunoscută pe Facebook după ce a început să publice mesajele împotriva măsurilor de combatere a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Primul eveniment public la care a devenit cunoscută a fost pelerinajul de la Cuvioasa Parascheva. Diana Şoşoacă a fost lăsată să intre în curtea catedralei, deși nu avea voie şi nici nu purta mască. Alături de ea, au intrat și alte câteva zeci de persoane care o susţineau.

„În faţa lui Dumnezeu nu e nimic obligatoriu, decât de spune Dumnezeu, iar Dumnezeu mi-a spus că în faţa mea şi a credinţei mele nu purtăm mască. Doi la mână, eu am adeverinţă medicală, bingo Vela”, a spus, atunci, Diana Iovanovici Şoşoacă.

Potrivit declaraţiei de avere, Diana Şoşoacă are patru terenuri, două apartamente şi o casă de vacanţă şi o maşină din 2015. Acelaşi document arată că are şi obiecte de artă de 5.000 de euro.

Viitoarea senatoare de Iaşi este avocat în Baroul Bucureşti şi secretar al unei fundaţii. Cariera o invocă şi atunci când susţinea că măsurile luate de autorităţi sunt împotriva Constituţiei, cum s-a întâmplat când a intrat în curtea Spitalului Leţcani, să-i ceară socoteală ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

„Domnule Tătaru! Fără agresiune fizică, că nu am pus mâna pe tine. Domnule Tătaru, eşti obligat să răspunzi poporului român, sunteţi plătiţi din bani publici, aţi închis oameni cu forţa! Pentru ce încălcaţi convenţia de la Oviedo, articolul 5? Nu fac niciun protest, sunt parte a poporului român şi vreau să mi se răspundă la întrebări”, striga Diana Iovanovici Şoşoacă către Nelu Tătaru când ministrul a fost la Spitalul de la Lețcani.

Tot Diana Şoşoacă este şi cea care a reprezentat în instanţă Arhiepiscopia Tomisului, în dosarul prin care se solicita ridicarea restricţiilor de la pelerinajul de Sfântul Andrei. Cât ea era în instanţă, colegii de partid protestau în fața Tribunalului Constanța.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: diana sosoaca aur alegeri parlamentare