x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaționalelor. Guvernul Cîțu tace mâlc!

Ciolacu: Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaționalelor. Guvernul Cîțu tace mâlc!

02 Iul 2021   •   10:49
Ciolacu: Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaționalelor. Guvernul Cîțu tace mâlc!

Președintele PSD Marcel Ciolacu acuză că România se regăsește printre țările care susțin o reformă fiscală de amploare pe plan internațional, iar „Guvernul Cîțu tace mâlc”.

„Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaționalelor. Guvernul Cîțu tace mâlc! România se regăsește printre țările care susțin o reformă fiscală de amploare pe plan internațional! Executivul condus de - Florin Cîțu - este... în tăcere! Domnule premier, ieșiți la tablă și explicați-ne! Sau este o altă reformă de care fugiți?!”, transmite Marcel Ciolacu.

Liderul PSD amintește că joi s-a luat o „decizie istorică” de peste 130 de țări care reprezintă nu mai puțin de 90% din PIB-ul mondial.

„Toate s-au aliniat OECD și România este printre ele. Reforma vizează ca în special companiile multinaționale să plătească o parte echitabilă a impozitelor oriunde își desfășoară activitatea! Românii - și mai ales firmele cu capital străin care ne susțin economia - doresc să știe cum îi vor afecta această taxare cu 15% a companiilor mari! Și ce venituri estimați că vor veni la buget și pe ce anume le veți cheltui?!”, conchide Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu