x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: „Actuala coaliție de guvernare trebuie să-și continue activitatea”

Ciolacu: „Actuala coaliție de guvernare trebuie să-și continue activitatea”

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2024   •   12:15
Ciolacu: „Actuala coaliție de guvernare trebuie să-și continue activitatea”
Sursa foto: Hepta/Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Actuala coaliție de guvernare trebuie să-și continue acticvitatea și după alegeri, iar puterea trebuie împărțită funcție de cine va ieși președinte, declară premierul Marcel Ciolacu la summitul Autorităților Publice Municipale din România.

„Cu actualul sistem în care, într-o primă oară, dăm 1,2 miliarde de la Guvern la Casa de Sănătate și eu când mă duc acasă și dau drumul la televizor e imposibil să-mi apare cineva să spună că nu are medicamente? Și undeva greșim. Noi tot timpul dorim să inventăm apa caldă, noi tot timpul inventăm crăpături într-o zonă în care regulile trebuie să fie clare și simple. Cam asta este provocarea pe care o avea și viitorul Guvern, și viitorul prim-ministru, și viitorul președinte și cred din tot sufletul că cel mai important lucru după 8 decembrie este o majoritate politică, democratică fără a face acest joc cu stânga și dreapta unite unii împotriva altora, care am văzut cu toții unde a dus. În spatele fiecăruia, că-i de stânga, că-i de dreapta, de fapt sunt tot români. Nu sunt elefanți. Și ne trebuie o stabilitate politică, trebuie să ne suflecăm un pic mâinicile și să stăm cu toții și să luăm deciziile rapid, dacă vrem ca să nu fie costuri mari”, spune Marcel Ciolacu.

El amintește și de planul fiscal negociat cu Comisia Europeană pentru reducerea deficitului bugetar.

„Avem o bulă de oxigen cu acești șapte ani. Dar totul trebuie să pornească, vă repet, de la 1 ianuarie. Eu cred că imediat după 8, și n-am nicio reținere să o spun, cred că actuala coaliție de guvernare trebuie să-și continue activitatea împreună. Cred că puterea trebuie împărțită în funcție de cine va ieși președintele României. O spun fără nicio reținere. Cred că până în data de 21, când viitorul parlament și viitorul președinte vor depune jurământul, România trebuie să aibă buget aprobat în actualul Parlament. Cred că în maximum două zile, fiindcă avem acest buffer între 8 și 21, 23 dacă își doresc când în ajun de Crăciun, n-am nicio problemă, trebuie votat viitorul guvern în parlament. Și după cum bine știm, până pe 7 ianuarie nu muncește nimeni în România, după 7 ianuarie ne apucăm de treabă”, încheie Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×