x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Cîțu se va întoarce din nou cu mâna goală de la Bruxelles

Ciolacu: Cîțu se va întoarce din nou cu mâna goală de la Bruxelles

de Alice Petrescu    |    11 Mai 2021   •   21:29
Ciolacu: Cîțu se va întoarce din nou cu mâna goală de la Bruxelles

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu susține că premierul Florin Cîţu merge la Bruxelles "într-o vizită pur turistică" și se va întoarce din nou cu mâna goală, pentru că nu are un plan pentru accesarea banilor europeni şi nici buget.

 

Liderul social- democrat mai spune că a discutat cu comisarul european pentru economie despre cum „putem salva” PNRR , iar oficialul a reiterat sprijinului Comisiei Europene privind necesitatea unui dialog aprofundat cu toate forțele politice, cu sindicatele, patronatele și societatea civilă pe tema PNRR.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ciolacu scrie că guvernanții din România nu respectă regulile de bază cerute de CE,  iar țara noastră riscă să piardă peste 30 de miliarde de euro pentru că autoritățile nu au încă un plan coerent.

„La cât de rău arată acum lucrurile, premierul Cîțu se va întoarce din nou cu mâna goală de la Bruxelles. În timp ce majoritatea statelor și-au trimis planurile naționale Comisiei Europene, PNL și USR nu respectă nici măcar regulile de bază cerute de CE. Guvernanții încă n-au înțeles că acești bani sunt pentru dezvoltarea României și nu pentru alimentarea clientelei politice înainte de alegerile lor interne”, a mai precizat Ciolacu.

Planul Național pentru Redresare și Reziliență prezentat Comisiei Europene de către Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea a fost respins, iar autoritățile române au fost anunțate că trebuie să refacă anumite proiecte din plan, deoarece nu ar putea fi finanțate.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu  Marcel Ciolacu