x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum vede Ciolacu plafonarea preţului RCA: „În momentul în care piaţa este aşezată, atunci trebuie ridicată”

Cum vede Ciolacu plafonarea preţului RCA: „În momentul în care piaţa este aşezată, atunci trebuie ridicată”

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2024   •   17:00
Cum vede Ciolacu plafonarea preţului RCA: „În momentul în care piaţa este aşezată, atunci trebuie ridicată”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că plafonarea poliţei RCA trebuie ridicată "în momentul în care piaţa este aşezată", menţionând că lucrurile încă se discută şi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) va avea întâlniri cu toţi asiguratorii pentru a lua măsurile cele mai bune.

Întrebat în legătură cu faptul că, deşi plafonarea RCA este în vigoare, preţurile sunt mult mai mari faţă de anul trecut, Ciolacu a spus că aceasta este economia de piaţă.

"Încercaţi să vorbiţi cu ASF-ul şi să vedeţi dinamica preţurilor, presupun că se raportează la incidente, aşa funcţionează o economie, în funcţie de incidente se vine cu un preţ diferenţiat. Ştiţi şi dumneavoastră că dacă aveţi un autoturism şi n-aveţi niciun incident, RCA-ul vă scade. Dacă aveţi trei incidente într-un an, RCA-ul vă creşte. Asta este economie de piaţă. Eu ce a trebuit să fac, a trebuit să plafonez într-o perioadă în care venea o emoţie, cum a fost la fier beton, cum a fost la motorină. Şi n-am lăsat ca o emoţie să se vadă în economie şi în tariful cetăţeanului. Acea emoţie a fost depăşită şi trebuie să reintrăm în regulile pieţei", a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă va ridica această plafonare a RCA, Ciolacu a spus: "În momentul în care piaţa este aşezată, atunci trebuie ridicată. După cum vedeţi, din semnalele dumneavoastră, încă lucrurile se discută. Normal că preşedintele ASF o să aibă întâlniri cu toţi asiguratorii şi să luăm măsurile cele mai bune. Repet, voi interveni mereu când e vorba de emoţii".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu rca