x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu anunță că în 2-3 luni semnează cu Pedro Sanchez acordul privind dubla cetățenie

Ciolacu anunță că în 2-3 luni semnează cu Pedro Sanchez acordul privind dubla cetățenie

de Redacția Jurnalul    |    20 Feb 2024   •   12:45
Ciolacu anunță că în 2-3 luni semnează cu Pedro Sanchez acordul privind dubla cetățenie
Sursa foto: facebook

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că în următoarele 2-3 luni va semna, împreună cu omologul spaniol, Pedro Sanchez, proiectul prin care românii nu vor mai fi nevoiți să renunțe la cetățenia română pentru a deveni și cetățeni spanioli.

„Partidul Social Democrat a reușit să ducă România și în UE și în NATO, mai nou am intrat și în Schengen, chiar dacă numai cu piciorul drept, dar acest lucru se datorează și premierului Sanchez, și cancelarului Olaf Scholz și tuturor prietenilor europeni ai României. Sunt ferm convins că anul acesta reuși să fim în Schengen cu drepturi depline (...) Cum era și normal, când a existat o nereușită, ea a fost orfană. Când a fost o reușită normal că a avut mai mulți părinți și toți s-au dus la maternitate să o declare că este copilul lor”, spuine Marcel Ciolacu.

El afirmă că acordul privind dubla cetățenie a românilor din Spania va fi semnat în perioada următoare.

„Același lucru se va întâmpla și în următoarele două-trei luni de zile, când voi semna împreună cu domnul Pedro Sanchez dubla cetățenie pentru cetățenii români din Spania. Este un proiect de suflet, atât al meu, cât și al domnului prim-ministru. Am fi al doilea stat, după Franța, în care românii din diaspora vor putea avea dublă cetățenie, nu trebuie să renunțe la cetățenia română pentru a obține cetățenia spaniolă. Iarăși vom fi mulți părinți care vom declara copilul la maternitate. Normal, ca și în cazul Schengen, reușita va avea mai mulți părinți și toți se vor duce la materintate să-l declare, dar să nu uităm niciodată că un premier social-democrat, Pedro Sanchez, este cel care a făcut posibil acest proiect”, încheie Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu Spania