x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciorbea: PNŢCD este deschis unor negocieri atât cu USL, cât şi cu Mişcarea Populară

Ciorbea: PNŢCD este deschis unor negocieri atât cu USL, cât şi cu Mişcarea Populară

de Mediafax    |    01 Oct 2011   •   14:35
Ciorbea: PNŢCD este deschis unor negocieri atât cu USL, cât şi cu Mişcarea Populară

Liderul PNTCD Victor Ciorbea a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca partidul pe care il reprezinta este deschis "unor discutii preliminare si apoi negocieri" atat cu USL, cat si cu noua forta politica care ar urma sa se infiinteze, Miscarea Populara.

Victor Ciorbea le-a transmis membrilor PNTCD din Alba prezenti la o intalnire ca partidul nu mai poate ramane in afara Parlamentului, iar pentru acest lucru ar putea fi nevoie sa faca o alianta politica.

Intrebat apoi, intr-o conferinta de presa, cu ce partide negociaza PNTCD pentru o eventuala alianta politica, Ciorbea a raspuns ca formatiunea pe care o reprezinta este deschisa "unor discutii preliminare si apoi negocieri" atat cu USL, cat si cu Miscarea Populara.

"Noi suntem deschisi unor negocieri, unor discutii preliminare si apoi negocieri si cu ceea ce, ma rog, se vrea sa fie Miscarea Populara, dar am spus foarte clar ca daca in ea vor introduce nuante de genul PRM sau altele similare nu avem ce discuta, dupa cum suntem deschisi si spre USL si am avut si avem contacte si cu USL, mai ales ca din Uniune face parte PNL, care a fost un partener traditional si in lupta anticomunista, dar si dupa decembrie 1989 in cadrul Conventiei, la guvernare etc. M-a surprins un pic reactia domnului Crin Antonescu, presedintele liberalilor, care a spus ca daca noi nu am luat pana acum o hotarare nu avem decat sa ramanem cu Miscarea Populara in brate sau cu PDL in brate. Asta e interpretarea dansului, il inteleg, insa nu putem sa luam o decizie fara sa purtam niste discutii preliminare si sa avem niste negocieri, iar decizia va fi luata fie intr-un Comitet National foarte largit, fie in cadrul unui congres extraordinar consacrat unui asemenea eveniment", a spus Victor Ciorbea.

Intrebat daca declaratia sa inseamna ca PNTCD nu exclude o alianta politica nici cu USL, si nici cu Miscarea Populara, Ciorbea a raspuns ca "de principiu nu" pentru ca ar fi "o greseala" sa ramana "numai cu o usa deschisa".

"Daca ramai numai cu o singura usa deschisa evident ca te duci in genunchi, pentru ca cel cu care negociezi stie ca nu ai alternative. Asta nu se poate si nu e potrivit", a afirmat Ciorbea.

Presedintele PNTCD a adaugat ca pentru partidul pe care il conduce cel mai simplu ar fi fost sa mearga cu PNL "in mod traditional", dar alianta acestuia cu PSD i-a nemultumit pe unii taranisti.

"Trebuie sa cunoastem exact situatia, sa vedem ce deschidere exista si dintr-o parte si din alta. Sigur ne-ar fi fost foarte usor sa mergem cu PNL in mod traditional, dar o data cu intrarea PNL in USL multi dintre ai nostri spun "stati domnule pana la un loc. PSD a fost principalul nostru adversar, cu PC am avut probleme etc". Dincolo, stiti bine, au existat dispute de-a lungul timpului", a mai spus Ciorbea.

Vicor Ciorbea a avut, sambata, la Alba Iulia, o intalnire cu liderii PNTCD din Alba si a participat la o conferinta in cadrul careia a fost lansat candidatul partidului pentru postul de primar al municipiului Alba Iulia.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, ii transmisese, joi, liderului taranist Victor Ciorbea indemnul de a negocia numai cu Traian Basescu, el precizand ca USL nu are trebuinta de acesta atat timp cat are dileme si nu se poate decide pe cine sa aleaga dintre Traian Basescu si USL.

"Am vazut o interventie a domnului Ciorbea, un om pe care l-am pretuit mult, l-am respectat. Am vazut ca si domnia sa e intr-o mare dilema: ca negociaza si cu PDL si Miscarea Populara, dar cu USL e mai greu pentru ca nu-i plac pesedistii. Fac un pustiu de bine si-l scutesc pe domnul Ciorbea de dileme: sa negocieze numai cu Basescu", spunea Antonescu.

×