x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cirstea si sabia lui Damocles

Cirstea si sabia lui Damocles

de Iulia Barbu    |    08 Aug 2008   •   00:00
Cirstea si sabia lui Damocles

PMB ● Directorul ALPAB, Intre a fi sau a nu fi... demis
Virgil Cirstea, directorul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), a fost audiat ieri timp de doua ore de membrii Comisiei de Disciplina a Primariei Municipiului Bucuresti.



PMB ● Directorul ALPAB, Între a fi sau a nu fi... demis
Virgil Cîrstea, directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), a fost audiat ieri timp de două ore de membrii Comisiei de Disciplină a Primăriei Municipiului Bucureşti.

Una dintre sesizările care au făcut ca această comisie să se întrunească a venit din partea unui fost proprietar de terasă din Cişmigiu, care susţine că ar fi avut toate actele în regulă şi că nu ar fi fost cazul ca terasa să fie demolată. Pe de altă parte, directorul ALPAB susţine că autorizaţia de funcţionare a restaurantului în cauză expirase, spaţiul din jurul restaurantului fiind neîngrijit şi degradat.
La finalizarea audierilor de ieri, directorul ALPAB a refuzat să dea detalii despre audierea sa în Comisia de Disciplină, spunînd doar că a fost chemat "pentru faptele bune" pe care le-a făcut la conducerea ALPAB. Avocatul Cătălin Dancu, care l-a reprezentat pe Virgil Cîrstea în faţa comisiei, a declarat că primarul general se află într-o "postură dificilă" pentru că a fost consiliat extrem de neprofesional în acest caz. Avocatul a apreciat ca fiind "inadmisibil" ca acte care au fost supuse timp de patru ani unor controale repetate de instituţiile abilitate ale statului să fie interpretate, printr-o "simplă frază" sau "apreciere", ca fiind ilegale.

TERASE ILEGALE.
Jurnalul Naţional a relatat în nenumărate articole modul în care diferite firme şi oameni influenţi au obţinut contracte avantajoase pe WC-urile publice care s-au transformat în locale de fiţe. Toate sub atenta supraveghere a "regelui parcurilor". Mai bine de jumătate din restaurantele şi terasele din Herăstrău funcţionează cu autorizaţii expirate de ani buni şi peste trei hectare din parc au fost betonate. Cîrstea s-a mulţumit să trimită corespondenţe Consiliului General, în subordinea căruia se află, în loc să ia măsuri concrete. Acoperit de acte, directorul ALPAB nu a făcut decît să vegheze de departe la betonarea parcului din nordul Bucureştiului. Astfel, abia în 2006 s-a hotărît să informeze consilierii generali despre terasele fără avize de peste zece ani. În doi ani au fost demolate doar cîteva bodegi, multe dintre ele în ultima perioadă, cînd la şefia Capitalei a venit Sorin Oprescu.

După încheierea audierilor de ieri, Andrei Creci, preşedintele Comisiei Disciplinare, a spus că, fiind vorba de un dosar foarte mare, rezultatele anchetei vor fi făcute publice, cel mai probabil, la începutul săptămînii viitoare.

×
Subiecte în articol: politic