x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu: Un comitet interministerial va urmări derularea PNRR

Cîțu: Un comitet interministerial va urmări derularea PNRR

25 Mai 2021   •   09:18
Cîțu: Un comitet interministerial va urmări derularea PNRR
Sursa foto: Lucian Alecu

 Un comitet interministerial va urmări, la care vor fi invitate și patronatele și sindicatele, va urmări derularea PNRR, a anunțat marți premierul Florin Cîțu la Radio Guerilla. „Programul nu are culoare politică”, a spus prim-ministrul.

Cîțu spune că până în 2027 România poate accesa 29,2 miliarde de euro prin PNRR și 46 de miliarde de euro reprezentând fonduri europene. ”Trebuie să luîm acești bani”, a spus premierul.

Premieurl spune că în PNRR trebuie să intre proiecte mature, care să aibă deja studii de fezabilitate întocmite, alături de o componentă de digitalizare și una verde, lipsa acestora fiind și explicația pentru proiectele care nu au intrat în plan.

Cîțu spune că primul spital cu finanțare PNRR va apărea în 2023 - 2024, avansând ideea unei finanțări din surse multiple. "Poţi să construieşti o anumită aripă sau o componentă a unui spital prin PNRR şi celelalte prin fonduri europene...Niciun spital de stat nu a fost construit în ultimii treizeci de ani. Primul spital va fi gata până în 2023-2024 cu finanţare PNRR. Vor fi mai multe, sunt mai multe care intră în PNRR”, a spus Cîţu.
 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu