x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă, după promulgarea legii pentru combaterea evaziunii fiscale: România trece la o nouă etapă

Ciucă, după promulgarea legii pentru combaterea evaziunii fiscale: România trece la o nouă etapă

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2024   •   16:00
Ciucă, după promulgarea legii pentru combaterea evaziunii fiscale: România trece la o nouă etapă
Sursa foto: Facebook

România trece la o nouă etapă judiciară, afirmă liderul PNL, Nicolae Ciucă, după ce legea pentru combaterea evaziunii fiscale a fost promulgată. El afirmă că „au fost destule cazuri în care executarea pedepsei nu a remediat fapta incriminată”

„Proiectul de lege al combaterii evaziunii fiscale a ajuns pe masa președintelui României pentru promulgare. După cum a constatat și CCR în motivarea avizului de constituționalitate, România trece la o nouă etapă judiciară în aceste spețe. Au fost destule cazuri în care executarea pedepsei nu a remediat fapta incriminată. Recuperarea prejudiciului de până la un milion de euro + o majorare de 15% + dobânzi/penalități are un potențial mult mai mare de remediere a situației”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El apreciază că prin acest proiect de lege se întărește capacitatea statului de a combate evaziunea fiscală.

„Din alte prevederi, reamintesc doar că nereținerea impozitelor și/sau a contribuțiilor se va pedepsi cu până la 5 ani închisoare, iar pentru sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale se va primi o pedeapsă de până la 10 ani închisoare”, încheie Ciucă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciuca evaziune lege