x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: Ucraina luptă pentru securitatea întregii Europe

Ciucă: Ucraina luptă pentru securitatea întregii Europe

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2023   •   14:45
Ciucă: Ucraina luptă pentru securitatea întregii Europe
Sursa foto: Gov.ro

Ucraina luptă pentru securitatea întregii Europe și, tocmai de aceea, investiția în rezistența acestei țări, precum și transformarea europeană a statului vecin sunt cruciale pe termen lung, spune președintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL.

„Apărarea Ucrainei în fața invaziei ilegale a Federației Ruse, precum și viitorul postbelic al statului vecin au fost principalele teme pe care le-am abordat astăzi, în cadrul Forumului , organizat la București. La mai bine de 600 de zile de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, solidaritatea euro-atlantică este mai importantă ca oricând. Uniunea Europeană și NATO sprijină Ucraina pe toate dimensiunile, iar relația noastră cu Kievul devine tot mai consolidată. Reafirm admirația mea pentru curajul ucrainenilor și dorința lor de libertate, precum și pentru angajamentul total al conducerii de la Kiev pentru un parcurs european. Ucraina luptă pentru securitatea întregii Europe și, tocmai de aceea, investiția în rezistența acestei țări, precum și transformarea europeană a statului vecin sunt cruciale pe termen lung”, afirmă Nicolae Ciucă.

El spune că România se angajează să susțină Ucraina „nu doar în timpul conflictului, ci și în refacerea postbelică și pe drumul său european”.

„România dorește și poate să joace un rol activ în eforturile de reconstrucție a Ucrainei și în transformarea acestei țări. Ucraina trebuie să câștige nu doar războiul de apărare în care e angajată, dar și pacea, prin aderarea la UE și NATO. Doar așa, victoria ucraineană va fi deplină”, încheie Ciucă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciuca Ucraina