x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CNA se autosesizează privind înregistrările cu Sebastian Ghiţă difuzate de România TV

CNA se autosesizează privind înregistrările cu Sebastian Ghiţă difuzate de România TV

10 Ian 2017   •   14:10
CNA se autosesizează privind înregistrările cu Sebastian Ghiţă difuzate de România TV

Dorina Rusu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a anunţat, la şedinţa de marţi a instituţiei, că a făcut autosesizări privind înregistrările difuzate de România TV în care apare fostul deputat Sebastian Ghiţă. 

"Vă anunţ că sunt pe urmele lui Sebastian Ghiţă, adică îl urmăresc de fiecare dată când apare şi am făcut autosesizări pentru fiecare dintre înregistrările care au fost difuzate la România TV şi sigur că o să fac dacă sunt şi pe alte posturi. Eu cred că, în momentul acesta, dezinformarea şi manipularea au ajuns la nişte dimensiuni foarte grave", a declarat Rusu. 

Ea a spus că nu ştie dacă afirmaţiile lui Ghiţă au sau nu conţinut real, lucru ce nu ţine de competenţa ei, însă, în opinia sa, felul în care se dezbat acestea nu are legătură cu regulile jurnalismului şi legislaţia audiovizuală. 

"Am făcut autosesizări şi o să le dezbatem. Mi se pare normal să facem asta şi cred că nu ar fi trebuit să lăsăm lucrurile - atât cât ţine de competenţa noastră şi respectând legea - să ajungă aşa departe", a afirmat Dorina Rusu. 

Potrivit Monicăi Gubernat, membru al CNA, ceea ce se difuzează la România TV este "o mică parte" a unui "puzzle". 

"Trebuie să monitorizăm tot, pentru că aceste înregistrări au fost difuzate de toate televiziunile, am văzut că dumneavoastră aţi invocat articolul 64, alin 1, lit a în cererea de monitorizare - asigurarea distincţiei între fapte şi opinii. (...) Să privim imaginea de ansamblu. Am aşa un deja-vu. În intervalul 2009 - 2012 o fostă colegă, secondată de mai timidul în acea perioada Jucan, cerea cu insistenţă închiderea unui post de televiziune tocmai pentru că se dezinforma şi se manipula. Nu vreau să ajungem în aceeaşi situaţie, să ne calăm atenţia pe un post, pentru că ne deranjează slăbiciunile politice, vreau să privim o imagine de ansamblu şi să ne facem şi noi datoria. Acele înregistrări s-au difuzat pe toate televiziunile, au fost discutate de toate televiziunile şi tocmai pentru că nu se cunosc faptele se ajunge la acest tip de speculaţii şi de discuţii", a declarat Gubernat. 

Ea a adăugat că nu va fi de acord cu interzicerea unui subiect. "Ar trebui să gândim împreună ce monitorizăm şi ce dorim, pentru că nu voi fi niciodată de acord cu interzicerea unui subiect. Eu înţeleg că asta doriţi dumneavoastră, să interzicem un subiect. Vă reamintesc că nu este cazul Ghiţă primul. Cristi Sima vă spune ceva? Cristian Sima, cel care trimitea înregistrări. Nimeni nu s-a sesizat. Oare de ce?", i-a spus Gubernat lui Rusu. 

Dorina Rusu i-a replicat lui Monicăi Gubernat că "a luat-o pe arătură". În continuare, Gubernat a opinat că Rusu "dă dovadă de habotnicie". 

"Eu am făcut sesizări doar pentru România TV pentru că acolo a început. Am de gând să fac şi pentru celelalte, pentru că mă interesează să avem o imagine de ansamblu", a spus Rusu. 

Ea a adăugat că nu porneşte niciodată în ceea ce face de la gândul de a închide un post de televiziune. AGERPRES

×