x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pragul pentru abuzul în serviciu va fi 9.000 de lei, au decis liderii coaliției - surse

Pragul pentru abuzul în serviciu va fi 9.000 de lei, au decis liderii coaliției - surse

de Redacția Jurnalul    |    04 Apr 2023   •   15:30
Pragul pentru abuzul în serviciu va fi 9.000 de lei, au decis liderii coaliției - surse
Sursa foto: Lucian Alecu

Pragul pentru abuzul în serviciu va fi 9.000 de lei, au decis marți liderii PSD, PNL și UDRM în ședința coaliției de guvernare, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la discuții.

Pragul pentru abuzul în serviciu va fi de 9.000 de lei, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la ședința coaliției.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma, despre pragul la abuzul în serviciu, marți dimineață, că sprijină propunerea venită de la specialiștii din Ministerul Justiției: Cătălin Predoiu, „fiind ministrul Justiției, să explice de ce a venit cu propunerea de 9.000 de lei și cum este abordarea”.

Ministerul Justiției a anunțat miercuri că va susține adoptarea în Camera Deputaților a unui prag de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au transmis miercuri seara că susțin în Camera Deputaților propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

Anterior, Senatul a aprobat un proiect de lege care prevede un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

Potrivit unui amendament admis în Senat, „fapta funcționarului public care, cu știință, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act prevăzut de o lege, o ordonanță a guvernului, o ordonanță de urgență a Guvernului sau de un alt act normativ care, la data adoptării, avea puterea de lege ori îndeplinește cu încălcarea unei dispoziții cuprinse într-un astfel de act normativ, cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: coalitie prag abuz in serviciu