x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia de integritate a PSD se pronunţă asupra relaţiei Mircea Geoană-PSD

Comisia de integritate a PSD se pronunţă asupra relaţiei Mircea Geoană-PSD

de Mediafax    |    12 Noi 2011   •   18:18
Comisia de integritate a PSD se pronunţă asupra relaţiei Mircea Geoană-PSD

Comisia de integritate a PSD se pronunta, duminica, in legatura cu situatia in partid a lui Mircea Geoana, acuzat de nerespectarea unor decizii ale conducerii, reuniunea de la ora 13.00 avand loc in contextul in care o serie de lideri si filiale s-au declarat impotriva presedintelui Senatului.Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala (CNAIM) a PSD a fost sesizata marti de catre presedintele PSD, Victor Ponta, in legatura cu posibile incalcari ale Statutului de catre Mircea Geoana, dupa ce BPN decisese inlocuirea acestuia din fruntea Senatului, iar acesta a respins hotararea.
Comisia este formata din noua membri alesi direct de Congres, la lucrari participand si cate un reprezentant al fiecarei filiale judetene. Presedintele comisiei este senatorul Dan Sova.

Geoana a declarat, vineri, ca participa la sedinta Comisiei daca Sova, pe care l-a acuzat ca s-a antepronuntat in cazul sau, va fi recuzat. Sova a raspuns ca solicitarea lui Mircea Geoana privind recuzarea nu are acoperire in Statutul PSD. De asemenea, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, ca Dan Sova nu poate fi recuzat de la conducerea Comisiei de Integritate a PSD, asa cum a cerut Geoana, intrucat este o functie pe care o ocupa in urma unui congres. Ponta a anticipat ca Mircea Geoana va fi exclus din partid. El a declarat, joi, ca "in PSD, luni, lucrurile sunt foarte clare, Mircea Geoana probabil va plati pentru ceea ce a facut". Intrebat daca aceasta inseamna ca va fi exclus din PSD, Ponta a raspuns: "Probabil ca da".

×